Haarverlies bij vrouwen / VERZORGING

Vrouwen met zichtbaar dunner of geheel uitgevallen haar zie je minder vaak. Toch komt ook bij vrouwen kaalheid voor...oorzaak & oplossing?

Haren worden aangemaakt in haarzakjes. Op je hoofd zitten er zo’n 100.000. Een hoofdhaar groeit ongeveer twee tot vijf jaar. Daarna breekt een overgangsfase aan, waarin de haar stopt met groeien en losser in het haarzakje zit. In de rustfase die daarop volgt valt de haar uit. Na een paar maanden vormt het haarzakje weer een nieuwe haar.
Gelukkig verliezen we niet al ons haar tegelijk, zoals andere dieren die in de 'rui' komen. Je haren zitten allemaal in andere fases: de een is nog aan het groeien, terwijl de ander in rust is. Dagelijks vallen zo’n 50-100 haren uit. Als je je haar wast, kunnen het er wel 200 zijn. Die extra haren die loskomen waren sowieso al klaar om uit te vallen. Pas als je hele plukken tegelijk verliest, is er iets aan de hand en is een bezoek aan de huisarts aan te raden.
Vrouwen worden kaal op het midden van het hoofd, vanaf de kruin naar voren toe.  De middenscheiding wordt steeds breder. Als een haar uitvalt, komt er een steeds dunner exemplaar voor in de plaats, totdat het haar helemaal niet meer aangroeit.

Wat zijn de oorzaken?
Er zijn allerlei oorzaken voor haaruitval, zoals haar- en huidziektes, een ijzertekort, ernstige stress, medicijngebruik en gewichtsverlies. Ook hormonale veranderingen hebben invloed op je haardos: haaruitval treedt vaak op tijdens de overgang of na een bevalling.
Zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat je haar minder uitvalt, maar na de bevalling gebeurt dat alsnog, waardoor er ineens een grotere hoeveelheid haar in je kam blijft zitten. Of de overgang daadwerkelijk haarverlies veroorzaakt is niet duidelijk, het kan ook toeval zijn dat het haarverlies en de overgang rond dezelfde leeftijd plaatsvinden.
Haaruitval kan ook in de familie zitten. Erfelijke kaalheid wordt alopecia androgenetica genoemd. De haarzakjes zijn dan overgevoelig voor dihydrotestosteron, een hormoon dat zowel bij mannen als vrouwen in het lichaam voorkomt. Het hormoon zorgt voor een verminderde doorbloeding van de haarzakjes, waardoor ze krimpen en de haren minder goed groeien.
De manier waarop je je haar behandelt, kan schade toebrengen aan je lokken. Permanenten, ontkroezen, vaak verven en kammen als het nog nat is maakt het haar brozer, waardoor het al in de hoofdhuid kan afbreken. 

Wat zijn de oplossingen?
Erfelijke kaalheid is niet te voorkomen en er is helaas nog geen wonderpil gemaakt. Er zijn wel lotions en shampoos tegen haaruitval met kruidenextracten, vitaminen en mineralen verkrijgbaar.
Als je haarverlies een gevolg is van een gebrek aan vitamines of bepaalde voedingsstoffen, kan het helpen om deze aan te vullen met een voedingssupplement. Van bijvoorbeeld vitamine B8 (biotine) is wetenschappelijk bewezen dat het een gunstige invloed heeft op de haargroei. Ook eiwitten, ijzer en vitamine D hebben een positieve invloed.

Geconcentreerde verzorging voor de hoofdhuid die inwerkt op de aanzet, voor zichtbaar sterker en voller haar.
Voor vrouwen met dunner wordend haar, een verminderde haardichtheid en een verminderde haarmassa die sterker, voller haar willen.
Meer haren / Verkoelend effect op hoofdhuid /Verwikkende geur

EFFECTIEF
Na één applicatie:
Geeft het haar body bij gebruik van de complete routine (shampoo voor voller haar + versterkende balsem + concentraat voor voller haar)*
80% vindt dat hun haar na twee weken gebruik er voller uitziet**. 91% zegt dat hun haar sterker aanvoelt**.
Verbeterde dichtheid en nieuwe haarmassa effect na 6 weken gebruik, klinisch bewezen ***
*Instrumentele test
** Consumententest – densi solutions shampoo + balsem + concentraat – 176 personen – na 2 weken 
***Klinische studie - 79 vrouwen - na 6 weken 
APPLICATIE
Scheiding per scheiding op de haaraanzet sprayen. Gebruik 5 pompjes van het product voor elke scheiding. Masseer dan met de vingertoppen in op de hoofdhuid, om het product goed te laten intrekken. Niet uitspoelen.
DETAILS: Geen parabenen/Geen siliconen/Geen kleurstoffen.

Populaire posts