Hoe kies ik het juiste hoofdkussen? / GEZONDHEID

Klik hier en kies jouw hoofdkussen uit!

WELKE TYPE SLAPER BEN JIJ?

Hoe kies je een hoofdkussen? Houd rekening met je slaaphouding. Er zijn verschillende type kussens voor zij-, rug- en buikslapers. Het is belangrijk dat je hoofd in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Ben je een buikslaper? Kies dan voor een wat zachter en platter kussen. Zijslapers hebben meer ondersteuning nodig, daarom is voor hen een wat steviger kussen geschikt. Bij rugslapers hangt het af van je postuur: hoe groter je postuur, hoe dikker het kussen moet zijn.

Welk hoofdkussen past bij jouw?
Een nieuw kussen, oftewel een slaapkussens, is een erg belangrijke aankoop. Een goed kussen zorgt voor een goede nachtrust zonder nek- of rugklachten en gaat een paar jaar mee. Het is daarom belangrijk om te weten wat voor soort kussen voor jou geschikt is als je een kussen koopt. Er zijn drie algemene slaaphoudingen: buik, rug en zij. Houdt bij de keuze voor een nieuw hoofdkussens als eerste rekening met de meest gekozen houding tijdens de slaap. Twijfel je? Kies dan de houding waarin je meestal in slaap valt.
#Type- zij-slapers
Benieuwd of jij een zijslaper bent? Je slaapt het grootste deel van de nacht op je zij en valt in die houding het makkelijkst in slaap. Met je armen gebogen naast je lichaam of vlakbij je hoofd. Eén van de beide schouders raakt het bed, de ander ligt omhoog of zijwaarts.
Als zijslaper ligt de grootste druk op je schouders waardoor je meer steun nodig hebt voor je nek. Kies daarom een kussen dat een goede ondersteuning aan de nek en het hoofd biedt.

#Type - buikslapers
Je hebt de keuze uit verschillende buikslaap kussens, waarmee je voor een zo gezond mogelijke slaaphouding kunt zorgen. Slapen op de rug of de zij is gemiddeld genomen beter, maar met het juiste kussen zorg je voor een zo goed mogelijke houding. Door je hoofd niet te hoog te laten liggen ten opzichte van de rest van je lichaam. Iets dat vooral goed lukt bij een steviger matras. Heb je een zacht matras? Dan zou jouw lichaam daar gemakkelijk verder in wegzakken, waardoor je nog meer moeite moet doen om goed te kunnen slapen.
Het kussen voor buikslapers vraagt wat dat betreft vooral om niet te veel hoogte verschil. Een zachte en beperkte ondersteuning, zodat je daar op je buik comfortabel op kunt liggen.

#Type - rugslapers
Je bent een rugslaper als je het grootste deel van de nacht op je rug ligt en op die manier gemakkelijk in slaap valt. Je ligt met je armen langs je lichaam op bed, waarbij je hoofd omhoog ‘kijkt’. Gemiddeld genomen heb je een voorkeur voor een gemiddelde hardheid van het kussen, voor enige hoogte.Een te zacht kussen voor een rugslaper zou ertoe leiden dat er een holle vorm ontstaat in de ruggen- en nekwervels. Andersom kan een te hoog kussen ertoe leiden dat er juist een bolle vorm ontstaat. Houd bij de keuze voor het beste kussen voor een rugslaper verder rekening met jouw postuur en je persoonlijke voorkeuren. Let er wel op dat als je een zacht matras hebt, je in de regel nooit een steviger kussen moet nemen en vice versa. Dit komt omdat je dan wegzakt in het matras, maar het kussen wel veel ondersteuning biedt, waardoor je "scheef" komt te liggen. Andersom, met een stevig matras en een zacht kussen geldt natuurlijk het tegenovergestelde. Zorg er dus voor dat je als rugslaper extra goed let op de stevigheid van zowel je matras als hoofdkussen.

Slaaplekker!

Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

Populaire posts