Is water opnieuw koken wel of niet slecht voor je? / GEZONDHEID

We zijn allemaal waarschijnlijk wel eens vergeten dat we de waterkoker aan hebben gezet. Wanneer je erachter komt dat het water alweer helemaal is afgekoeld als je net een lekker kopje thee wil maken, zet je deze doorgaans gewoon nog een keer aan. Maar is dit eigenlijk wel zo goed voor je? Komen er geen schadelijke stoffen vrij wanneer je het water voor een tweede keer kookt? 
Antwoord = Niet waar!


Concentraties worden versterkt : The Huffington Post waarschuwde onlangs naar aanleiding van een bericht van The UK Tea and Infusions Association dat je een waterkoker beter niet twee keer kan aanzetten. Het gevolg hiervan is namelijk dat het water vies gaat smaken en je er een smakeloze thee aan over houdt. Daarnaast worden er bepaalde concentraties versterkt, denk aan nitraten en fluoride. Hoe vaker je water kookt, hoe meer van deze stoffen vrijkomen en dit zou dan weer erg slecht zijn voor je gezondheid.

Waterschapsbedrijf: Het Nederlands Waterbedrijf denkt hier anders over. Waterlaborant Harm de Kleine zegt hierover het volgende: “Ik kan mensen gerust stellen, want dit is echt een onzin verhaal. Bij het koken van water wordt 100 graden Celsius bereikt. En het is de hitte die het water laat stomen. Niet de opgeloste stoffen (mineralen) in het water. De enige manier waarop de samenstelling van gekookt water verandert, is dat exact dezelfde opgeloste stoffen (mineralen) nu in een kleiner volume zitten maar dit gebeurt ook al na één maal koken. Iedereen kan dus met een gerust hart een kopje thee zetten met water dat al één of meerdere keren heeft gekookt.” De meningen zijn hier dus nog over verdeeld, maar als we het Nederlands Waterbedrijf mogen geloven, valt het allemaal dus best wel mee.( bron : Waterbedrijf ) 
MAAR ZE ZIJN ZO LEUK !💛

Populaire posts