Koriander / KRUIDENBLOG

Photo by : Pixabay
Koriander (Coriandrum sativum) is een kruid met groen blad uit de familie van schermbloemigen. Het blad lijkt wel wat op peterselie maar is alleen wat ronder. Koriander is een eenjarige plant. De plant komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee vandaan. Koriander wordt in verschillende keukens gebruikt. In het Midden-Oosten in het Middellandse Zeegebied, Afrika, Latijns-Amerika en in landen in Zuid-Oost-Azië. Koriander is een groenbladig kruid dat een lekkere, citroenachtige smaak kan geven aan je gerechten.

Net als de meest verse kruiden is koriander heel gezond. Traditioneel werd het gebruikt om problemen met de spijsvertering te verlichten. Het zou ook bloedarmoede, mazelen, verkoudheid en hernia’s verbeteren.

Door het fytochemische bestanddeel cineool, heeft koriander ontstekingremmende eigenschappen en zou het helpen bij klachten van reuma en arthritis.Koriander kan je het beste vers gebruiken. Je gebruikt dan het gesneden blad en de stelen. Korianderblad kan ook wel in gedroogde vorm gebruikt worden maar heeft dan wel veel minder smaak dan verse koriander. Invriezen werkt bij koriander minder goed want het blad verliest de meeste kleur en smaak. Wil je korianderblad meekoken, voeg het dan pas zo laat mogelijk toe. Koken vermindert de smaak.

#Korianderzaad kan heel of gemalen gebruikt worden en heet in het laatste geval dan ook wel ketoembar.Koriander wordt vaak gebruikt in Thaise en Indiase gerechten, (Oosters getinte) soepen, sauzen, hummus, dips en curry’s kan je vers korianderblad gebruiken. Koriander past bij vlees, vis en bij vegetarische gerechten.
WE LOVE NOISY MAY 👄

Faux suède jas € 59,99
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)


Populaire posts