Olien in je huidverzorging / VERZORGING


Buiten mijn eigen crèmes heb ik ook nog een aantal andere producten op mijn wastafel staan. En de meeste kosten maar heel weinig! Zo ben ik fan van en heb ook mijn verzameling 100% plantaardige oliën. Een goede en plantaardige olie is een must in je cosmeticaregime, ik zal je vertellen waarom…

Vloeibaar goud
De meeste plantaardige oliën bevatten niet alleen vetzuren maar ook antioxidanten. Deze stoffen kunnen je huid soepel en gehydrateerd houden en je huid beschermen tegen zonschade. Ook zitten er in oliën vaak stoffen die kalmerend of ontstekingsremmend werken. Daar komt bij dat er aan 100% plantaardige oliën geen bewaarstoffen hoeven worden toegevoegd want bacteriën en schimmels wonen er niet graag. Voordat je je zojuist aangeschafte crème direct in de prullenbak gooit en verruilt voor een flesje plantaardige olie moet je weten dat er in een goed samengestelde crème veel hogere concentraties werkzame stoffen kunnen zitten dan in dat flesje olie. Een olie is dus geen vervanging voor een goede crème maar echt een toevoeging.

Waar ik het voor gebruik
Ik gebruik een plantaardige olie als mijn gezicht wat gedehydrateerd is. Veel ingrediënten werken het beste in een wat dunnere crème op waterbasis. Het kan vervelend zijn dat je huid dan toch nog wat droog blijft. Een plantaardige olie die je bovenop je crème of serum gebruikt is een uitstekende manier om je huid weer zacht en soepel te krijgen. Werkzame ingrediënten uit de crème dringen door in je huid, en door de olie verdampt er weinig vocht zodat je huid niet uitdroogt. Is mijn huid er echt slecht aan toe dan doet een goede gezichtsmassage met een olie wonderen, helemaal als de huid nog een beetje vochtig is van het wassen.

#Ik gebruik dagelijks een olie om mijn oogmake-up te verwijderen, er zijn geen agressieve surfactants nodig en alle make-up gaat er af als sneeuw voor de zon.

#Ik gebruik vrijwel nooit een bodylotion maar kies ook voor mijn lichaam voor plantaardige olie. Ik meng het in de regel met een beetje van mijn gezichtscrème (voor de werkzame stoffen).

#Als er met mijn haar, na aan reeks föhnbeurten en een flink aantal baantjes zwemmen, niets meer te beginnen is zorgt een nachtje slapen met wat olie in mijn haar ervoor dat mijn haar weer glanst. Wel even uitspoelen de volgende dag!

Met een paar druppeltjes van een plantaardige olie in je badwater voorkom je dat je huid uitdroogt.Ook voeten, handen, nagels en nagelriemen worden zeker in de winter regelmatig in het vet gezet. Soms in combinatie met vaseline. 


Heerlijk als toner. Versterkt de huid,Stimuleert de doorbloeding
Heeft een sterk zuiverende werking
Werkt samentrekkend; het verkleint de poriën en verfijnt rimpeltjes € 4,99
Hoog gehalte aan antioxidanten, waaronder polyfenolen, vitamine E, vitamine A, omega-3 en omega-6. Frambozenpitolie is hierdoor een zeer actieve olie en goed ter ondersteuning van de huid. € 10,00

Moringa olie bevat een zeer hoog gehalte aan antioxidanten
Helpt effectief bij onzuiverheden. Hydrateert en verzorgt intensief door het hoge gehalte aan beheenzuur. Bekend om z'n huidverjongende eigenschappen € 7,99


Black castor oil staat bekend om z'n haargroei bevorderende eigenschappen.Het hoge gehalte aan omega-9 vetzuren helpt ter ondersteuning van de huid, voorkomt vroegtijdige huidveroudering en verzorgt de huid intensief. Hydrateert een droge huid en voedt droog haar 100% puur, natuurlijk en ongeraffineerd. € 8,95

Avocado 100% puur, zonder toevoegingen
Voedt en hydrateert je huid intensief
Hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren
Een superfood voor je huid door de vele vitamines en mineralen, waaronder kalium, magnesium, vitamine A en E. Ondersteunt je huid en helpt te verzachten. € 4,95
Vitamine E olie is een sterke antioxidant
100% natuurlijk.Het verzorgt huid en haar intensief en helpt te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.Werkt als natuurlijk conserveringsmiddel in je DIY producten.Helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. €9,95Argan - Rijk aan vitamines, mineralen en onverzadigde vetzuren
Vol met antioxidanten die beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Geschikt voor je huid en je haar
Vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen
100% biologisch en koudgeperst € 9,95
100% puur, zonder toevoegingen
Biologisch.Verbetert de huidstructuur en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Voedt je huid intensief.Rijk aan het essentiële vetzuur gamma-linoleenzuur, waardoor het een sterk zuiverende werking heeft en helpt bij droog haar en geeft het glans en kracht terug.


100% natuurlijk, koudgeperst en ongeraffineerd
Biologisch. Unieke samenstelling die lijkt op lichaamseigen talg.Hoog gehalte aan vitamine E, een krachtige antioxidant
Helpt bij een onzuivere huid en verstopte poriën. € 11,99
Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
100% puur en natuurlijk.Werkt zuiverend en heeft een heerlijke kruidige geur.
Zeer milde, hypoallergene olie .De beste olie voor het gebruik bij kleine kinderen en baby's 100% puur, koudgeperst en ongeraffineerd zodat vitaminen en mineralen behouden zijn. Biologisch Rijk aan vitamine A en E; sterke antioxidanten en anti-huidverouderingsvitaminen en geeft je haar glans en dikte terug.


Wil je meer weten over oliën kijk dan op de website van NaturalHeroes .Zelf koop ik ook altijd mijn biologische producten bij NaturalHeroes, voor mij zeer vertrouwd en altijd op voorraad! 

Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

Populaire posts