Verkoelende opvlieger- olienspray die verlicht overgangsklachten / GEZONDHEID


Opvliegers (en ook van wisselende stemmingen)zijn kenmerkend voor de overgang of menopauze. Tja...het hoort bij het ouder worden, en we komen er als vrouw nou eenmaal niet onderuit en echt leuk is het niet!

Een opvlieger – ook wel hot flash of vapeur genoemd – is een plotseling opkomend gevoel van intense warmte die zich vanaf de borst uitbreidt over hals en hoofd en soms over het hele lichaam.En het kan erg vervelend zijn, vooral als je onderweg bent of ´s nachts last krijgt van opvliegers. Het is het meest kenmerkende symptoom van de overgang en gaat gepaard met een serie van lichamelijke reacties:

#je hart gaat als een razende tekeer waardoor het bloed sneller naar het hoofd stijgt
#je krijgt het snikheet
#je hals en hoofd worden rood
#het zweet breekt je uit
#na afloop voelt je je koud en klam

In de aromatherapie zijn er gelukkig verschillende etherische oliën die goed helpen om de symptomen van opvliegers te bestrijden. Bijvoorbeeld de verkoelende opvliegerspray en is simpel te maken.

Wat heb je nodig voor je verkoelende opvliegerspray:
100 ml hamamelis hydrolaat
2 druppels bergamot etherische olie
2 druppels geranium etherische olie
5 druppels lavendel etherische olie
1 druppel scharlei etherische olie
1 druppel pepermunt etherische olie

Neem een 100 ml. sprayfles met Hamamelis hydrolaat en voeg hier de etherische olie aan toe. Even goed schudden en je spray is klaar.
Als je een opvlieger voelt opkomen dan spray je meteen een beetje opvliegerspray in je nek, over je armen en polsen en eventueel ook over je bovenlichaam en je merkt meteen een verkoelend effect. Daarnaast ruikt de spray ook heerlijk en heeft een positief effect op je humeur.

Populaire posts