Voordelen van kurkuma / KRUIDENBLOG


Kurkuma - Deze wortel is een bekende smaakmaker in de Aziatische keuken en steeds geliefder onder wetenschappers, artsen en biochemici. Maar wat maakt kurkuma zo gezond? En hoe maak je optimaal gebruik van de gezonde krachten?

Kurkuma komt van de plant Curcuma Longa, een plant die groeit in Zuidoost-Azië. Deze plant is verwant aan gember. Het zijn bijzonder mooie planten; hun bloemenpluimen zijn paars. Sinds de oudheid wordt kurkuma al gebruikt in Europa. Via de specerijenkaravaans werden de wortels meegenomen en vermalen tot poeder.


#Sterk antioxidant
Curcumine is het extract van geelwortel, de wortel van de kurkumaplant. Het is een sterke kleurstof en antioxidant. Kerrie, mosterd en piccalilly hebben daar hun gele kleur aan te danken en het mag als E100 toegevoegd worden aan voedsel. Maar kurkuma zorgt niet alleen voor carnaval op je bord. Sinds de mensenheugenis wordt curcumine gebruikt om zijn werking. In Aziatische landen is kurkuma zeer geliefd als specerij en ook in het westen staat het de laatste jaren volop in de belangstelling als antioxidant.
#Kurkuma supplement van het jaar 2019
Op de Nationale Gezondheidsbeurs werd kurkuma uitgeroepen tot supplement van het jaar 2019. Omdat de opname van dit specerij uit voeding laag is, wordt het veel als supplement verkocht. 
Sommige kruiden en specerijen hebben een verwarmend effect. Kurkuma is er daar één van. Net zoals zwarte peper, kaneel, kruidnagel, mierikswortel en duizendblad. Voeg ze toe aan je kop thee, soep of stamppot.

Lees ook !

Golden Milk gemaakt van o.a. kurkuma
Meer kruidenblog?? - klik de link! KRUIDENBLOG

MOOI HE?! 💋 
Essenza Rixt Dekbedovertrek 240 x 220 cm


Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

Populaire posts