Weet jij de gemiddelde PH waarde van je huid? /NAZAN DERMACARE

Tekst: Nazan Tastan
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare

1. De gemiddelde pH waarde van de huid is 4.7
Vaak lees je over een gemiddelde pH waarde van 5.5 maar dat blijkt dus achterhaald. Wel is het zo dat de tere huid rondom de ogen een hogere pH heeft, zo rond de 6. Overigens: hoe lager de pH hoe ‘zuurder’. En hoe zuurder een skincare product, hoe sterker het peelende effect ervan.

2. Je huid ademt!
De inname van zuurstof door de huid vindt niet alleen plaats via de longen/het bloed, maar ook door de huid zelf! 4% komt via de Epidermis (opperhuid) en 3% via de Dermis (lederhuid). Het is dus geen fabeltje dat je de huid beter niet “afsluit” met ingrediënten zoals Paraffinum Liquidum (afkomstig van aardolie) of siliconen. Mede daarom laten gecertificeerd natuurlijke cosmeticaproducten deze ingrediënten uit hun producten weg!

3. Hoe jonger, hoe gevoeliger de huid
Onderzoek laat zien dat in de leeftijdscategorie tot 30 jaar ruim 50% van de vrouwen aangeeft met een gevoelige huid te kampen. Boven de 60 jaar is dit aandeel “slechts” 38%. Over het waarom bestaan verschillende meningen, maar het is een feit dat de Westerse mens steeds sterieler is gaan leven. Ook staan we meer bloot aan allerlei chemische stoffen (bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen e.d.). Er wordt een verband tussen beide vermoed.


WE LOVE La Roche-Posay.💋

€ 33,58 / yourskin - larocheposay💋

De huid van je gezicht is zeer kwetsbaar voor allerlei invloeden van buiten. Geef daarom je huid de beste verzorging die er is. Een verzorgingsproduct moet hydrateren, voeden, herstellen en beschermen. Kies daarom voor de producten van La Roche-Posay.  


De huid wordt elastischer, soepeler en heeft een gezonde uitstraling. Rimpels en fijne lijntjes verminderen en de huid ziet er voller uit.

De unieke formule bestaat uit twee types hyaluronzuur: gefragmenteerd hyaluronzuur en hyaluronzuur met hoogmoleculair gewicht. Hyaluronzuur wordt door dermatologen gebruikt voor esthetische behandelingen tegen rimpels en een minder "volle" huid. Daarnaast is de formule verrijkt met vitamine B5 en Madeccassoside om de huid te kalmeren en herstellen.

Populaire posts