Zeep is niet voor alleen je handen te wassen / ZEPEN & OLIËN BLOG

T.P. Viruly & Co's, Stoomzeepziederij "De Hamer" (Gouda) drukker: Corns. Immig & Zoon Verv.jaar: 1900-1925

Zeep!! Je kunt er namelijk niet alleen je handen mee wassen, de zeep blokjes zijn ook erg handig voor in huis- doeleinden! wist je dat?

#1.Vastzittende lades en schuifdeuren soepel maken / Wanneer lades en schuifdeuren moeilijk opengaan, kun je een stuk zeep gebruiken om ze soepeler te maken. Strijk met de zeep simpelweg over de beide zijkanten van de lades of de deurgeleiders en het probleem is opgelost.
#2.Kasten, auto’s en koffers fris laten ruiken /Verpak de zeep in een stukje stof en berg hem op in je kast, auto of koffer. De zeep laat vieze geurtjes verdwijnen en verspreidt een heerlijk frisse geur!
#3.Meubels in elkaar zetten /Of je nu een ervaren klusser bent of twee linkerhanden hebt, schroeven in meubels draaien blijft een lastig klusje. Je kunt het makkelijker maken door de schroef in te wrijven met zeep. Zo glijdt de schroef makkelijker in het hout....jeetje?
#4.Gaatjes in de muur verbergen /Zitten er kleine (spijker)gaatjes in je muur? Gebruik een stuk zeep in dezelfde kleur als de muur en wrijf deze over het gat. ..en zoek nu maar de gaatje...
#5.Verfspetters voorkomen /Verf je een stuk muur naast een spiegel of raam? Door zeep op het glas te smeren, voorkom je dat er verfspetters achterblijven. Een spatje kun je namelijk heel gemakkelijk wegvegen. 
#6.Lekkages opsporen /Zit er een gaatje in je fietsband of opblaasbadje, maar weet je niet precies waar? Maak een stuk zeep nat en wrijf hiermee over de vermoedelijke plek. Op de plaats van het gaatje zullen luchtbelletjes ontstaan!
#7.Meubilair beschermen tegen huisdieren /Net als jij zijn ook je viervoeters niet zo dol op de smaak van zeep. Door stoel- en tafelpoten hiermee in te smeren, zullen je huisdieren bij je meubels wegblijven...en word niet meer geen gekrabd.
#8.Vastzittende ritsen losmaken /Een vastzittende rits maak je gemakkelijk weer soepel met behulp van zeep. Strijk een droog stuk zeep over de tandjes en de rits zal weer vloeiend kunnen bewegen.
WE LOVE LIU.JO 💘
€ 165,-
€ 90,-


€ 219,-
€ 139,-
€ 125,-
Populaire posts