Door dit trucje zullen mensen niet meer tegen je liegen / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Feit: Iedereen liegt. Jij dus ook. Al is het maar een leugentje op bestwil. "Ik ben er over 5 minuten", "Ik weet niet wie de laatste Tony's reep heeft opgegeten" of "Nee, er is niks". Maar toch vinden we het bloedje irritant wanneer iemand anders niet de waarheid vertelt. Hoe zorg je ervoor dat iemand altijd eerlijk tegen je is? 
let goed op de kijkersJe weet wat ze zeggen: de ogen zijn de spiegel van de ziel. Wil je iemand op een leugen betrappen, let dat goed op de kijkers. Volgens nieuw onderzoek verklein je de kans dat iemand liegt door hem of haar direct aan te blijven kijken. Het zit namelijk zo: wie een leugentje probeert te vertellen, kijkt vaak weg. Door oogcontact te houden, voelt hij of zij zich gedwongen om eerlijk te zijn.
"We kennen allemaal de klassieke signalen van liegen: ogen die heen en weer schieten en een gebrek aan direct oogcontact", vertelt relatie-expert Susan Winter. Deze "micro-gebaren" onthullen dat iemand zich niet op zijn gemak voelt. Mensen kijken weg als ze op het punt staat te liegen, omdat ze zich blootgesteld voelen. 

Dus wat gaan we dan doen ?Als je geliefde, vriendin, collega (of wie dan ook) oogcontact vermijdt tijdens een gesprek? Je kunt hem of haar uitmaken voor liegbeest maar er zijn betere oplossingen. "De overduidelijke ongemakkelijkheid van de andere persoon benoemen is beter dan hem of haar beschuldigen" want, anders kan de ander defensief worden en de schuld op jou afschuiven. En dat is nou net niet de bedoeling!
Wat je dan beter kan zeggen is:  ik zie dat je ongemakkelijk wordt en mij niet direct wil aankijken. Waarom is dat?....althans zoiits bijvoorbeeld.
Op deze manier kom je oprecht en bezorgd over. Grote kans dat hij of zij schoon schip zal maken. 1+1= 7!;)

WE LOVE ISABEL MARANT 💜


Ga hier naar Marjon Snieders/ISABELMARANT