Eclectische woonkamer in blush tinten / INTERIOR - EXTERIOR


De woonkamer is de meest centrale plek in huis waar we veel tijd doorbrengen. Kan jouw woonkamer nog wel wat gezelligheid gebruiken? Met deze tips haal je sfeer in huis!
  
1. Ga voor warm kleurenpalet
Een ‘veilige’ kleurkeuze is één van de meest voorkomende fouten bij het inrichten van de woonkamer. De grootste verandering bereik je namelijk met een simpele pot verf. Door muren een warme kleur te geven, breng je meteen meer sfeer in huis. Kies voor kleurtinten zonder blauwe ondertoon, zoals poederroze, beige, warmgrijs, okergeel of bordeauxrood.
2. Haal ronde vormen in huis
Een woonkamer waarin zowat alle items rechthoekig zijn, oogt gauw te geordend, ‘hokkerig’ en dus niet gezellig. Ronde vormen maken een ruimte zachter, gezelliger en zorgen voor balans. Schroef daarom het rondheidsgehalte in huis op met bolle, ronde of ovaalvormige accessoires, zoals lampen, vazen, vloerkleden, bloempotten en kussens. Ook ronde poefen, bijzettafels en krukjes nemen weinig ruimte in beslag en doorbreken toch het hoekige in huis.
3. Zorg voor harmonie
Met het mixen van verschillende vormen krijg je al een mooie balans in de woonkamer, maar het creëren van harmonie gaat nog een stapje verder. Alles draait om eenheid en consistentie, dus zorg voor een rode draad in stijlen, kleuren, patronen en materialen. Ga bijvoorbeeld niet in elk hoekje aan de slag met een ander kleurenpalet, maar creëer een geheel door een accentkleur op meerdere plekken terug te laten komen.
4. Denk goed na over sfeerverlichting
Er zijn een aantal basiselementen die een woonkamer maken of breken wat betreft gezelligheid. Verlichting is er daar één van! Denk naast functionele verlichting — meestal is dit licht van boven, zoals spotjes of hanglampen — ook goed na over sfeerverlichting. Een vloerlampnaast de kast, een wandlampje boven de bank of een tafellamp op het tv-meubel maken de woonkamer gegarandeerd gezellig. Let op: kies voor lichtbronnen die warm licht geven.
5. Maak het gezellig met accessoires
Uiteindelijk zijn het de woonaccessoires die de woonkamer pas écht aankleden; zonder decoratie is het maar een ongezellige boel. Vooral kussens en plaids op de bank, een vloerkleed in de zithoek en gezellige planten hebben veel invloed op de sfeer in de woonkamer. Ook mooie bloemen op tafel, sfeervolle kandelaars en decoratieve objecten doen wonderen.
6. Stop niet alles weg achter deuren
Kasten zijn praktisch en onmisbaar in de woonkamer, maar berg niet alles op achter slot en grendel. Laat juist zien wie er woont! Een open kast kan hierbij helpen en biedt genoeg plek voor die persoonlijke touch. Persoonlijkheid geeft sfeer, dus zet die souvenirs van mooie reizen, foto’s van familie en vrienden of kunstwerken met een verhaal juist in het zicht.
 

Eclectische woonkamer in blush tinten


      Een mix van stijlen / Scandi met een vleugje industrieel en landelijk.

Het interieur volledig in één stijl: velen vinden het lastig. Moet je in dat geval een compleet nieuw interieur aanschaffen? Of je kunt gewoonweg niet kiezen, omdat je veel stijlen leuk vindt. Het mixen van meerdere woonstijlen mag en kan absoluut. Voor deze look kies je voor een opvallende roze blush-tint op de muur.
Kleed de ruimte verder aan met natuurlijke materialen (Scandi), meubels met een zwarte stalen onderstel (industrieel) en accenten van donkergekleurd hout (landelijk). Op deze manier zul je zien dat verschillende stijlen goed samengaan en dat die ietwat gedurfde kleur op de muur perfect blendt met de meubels en accessoires.
                                          SHOP THE LOOK