Gemeente verkoopt hondje via E-Bay / TREND NEWS! - WERELD


Weer zo'n bizar verhaal!! Een mopshondje (Edda) heeft gezorgd voor een relletje in de Duitse stad Ahlen. Edda werd in beslag genomen van een gezin met schulden en verkocht via eBay, maar blijkt niet gezond te zijn. De nieuwe eigenaresse eist daarom geld van de stad

Het Duitse gezin met drie kinderen had openstaande schulden bij de gemeente. Ironisch genoeg onder meer vanwege het niet betalen van de hondenbelasting. Nadat betalingen uitbleven stonden twee deurwaarders op de stoep. Zij waren in eerste instantie van plan om de rolstoel van één van de bewoners van het huis mee te nemen, maar deze bleek al eigendom van een verzekeringsmaatschappij en kon daarom niet worden geconfisqueerd. Om deze reden werd besloten om Edda maar mee te nemen...

Niet duur
De medewerker van de gemeente heeft Edda daarna via één van hun privé-accounts aangeboden op de veilingsite Ebay. Het beestje mocht 750 euro kosten.
Michaela Jordan uit het Rijnland zag de advertentie vervolgens op eBay en was wel geïnteresseerd in de kleine viervoeter. Omdat ze vond dat Edda wel behoorlijk goedkoop was voor een hond met een stamboom, belde ze met Ahlen. De hond zou in goede gezondheid verkeren en dus besloot Jordan het hondje in huis te nemen.
Operaties
De nieuwe eigenaresse kreeg van te voren te horen dat Edda een kerngezond beestje was, maar dat ze te koop was vanwege de schulden van het gezin. Dat bleek toch niet helemaal te kloppen. Het beestje kampt met problemen aan het hoornvlies en is inmiddels vier keer geopereerd. De kosten van de operaties liepen inmiddels tot zo’n 1800 euro en de nieuwe eigenaresse voelt zich in het ootje genomen. Ze eist nu compensatie van de gemeente Ahlen. 

Het komt gelukkig niet vaak  voor dat er huisdieren in beslag worden genomen. Wettelijk gezien is het niet verboden, wat ons betreft mag die wet zo snel mogelijk worden aangepast ! De wet zegt dat er beslag mag worden gelegd op de inboedel en huisdieren vallen daar onder. Vind jij dit kunnen? Laat je reactie achter en deel dit met je vrienden en familie! 
Bron: AD

€ 105,- /Marjon Snieders/ISABELMARANT
€ 95,- /Marjon Snieders/ISABELMARANT

€ 95,-/Marjon Snieders/ISABELMARANT