Rode Lippenstift is tijdloos en altijd in de mode! /MAKE-UP - VERZORGING

Tekst: Nazan Tastan
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare
Van de rode lippen van Marilyn Monroe tot Kylie Jenner die de beauty-markt overnam met deze knaller, rood blijft altijd. Maar waar begon deze trend? In The Know maakte een tijdlijn van de rode lippenstift.  


#Van 3000 tot 30 voor Christus
Vrouwen gebruikten gemalen edelstenen om kleur op hun lippen te toveren. Cleopatra had zelfs haar eigen mengsel voor rode lippen, bestaande uit dode mieren, karmijn en bijenwas. 
#Rond 1500
In deze periode verloren rode lippen aan populariteit. Dit had er mee te maken dat leden van het koninklijk huis, rode lippen associeerden met een lagere klasse. Dat duurde niet lang. Koningin Elizabeth I zorgde voor een comeback door met prachtige rode lippen in het openbaar te verschijnen. 
#Rond 1700
Het Britse Parlement vond rode lipstick helemaal niet kunnen. Ze verboden rond deze periode de kleur omdat het alleen gebruikt werd door heksen die probeerden mannen te verleiden tot een huwelijk. 
#Begin 1900 /De eerste echte rode lipstick werd ontdekt door Maurice Levy in 1915.
#Rond 1950 /Vrijwel elke actrice op het witte doek droeg de kenmerkende rode lipstick. 
#1960 - 1970 /Tijdens dit decennia kwam er een grote verandering in de wereld van de make-up. Er kwam een ruime keuze in kleuren en mensen begonnen te experimenteren met kleuren van donker tot licht. 
#1980 - 1990 /En toen was daar natuurlijk de trendsetter Madonna en iedereen wilde rode lippen! 
#Na 2000 /Rode lippenstift is en blijft een klassiek en gedurfd fashion-statement. Matrood is tegenwoordig helemaal in.


FAVORIETEN💋

€ 32,62 NiceBeauty / YSL 


 € 29,91
NiceBeauty / Helena Rubinstein

€ 24,62 NiceBeauty / Clinique 


Populaire posts