Wabi Sabi een levensfilosofie ! / LIFESTYLE

Wabi Sabi: deze Japanse levensfilosofie brengt je rust…

Het is een filosofie uit Japan die in het kort beschreven kan worden als: ‘a concept, an aesthetic, and a worldview that focuses on finding beauty within the imperfections of life and accepting peacefully the cycle of growth and decay’. Het komt er op neer dat alles wordt gezien als eindig, onaf en imperfect, en daarmee prachtig! Door van dag tot dag te leven en alles te accepteren. Het enige dat bestaat is nu. Je zorgen maken over de toekomst of blijven hangen in het verleden is iets wat de Japanners die zich bezighouden met Wabi Sabi niet echt doen.

Wabi Sabi  is een levensfilosofie, maar ook op het gebied van interieur (minimalistisch en niet zo perfect),Naast dat het een levensfilosofie is, zie je de doorvertalingen van Wabi Sabi veel terug in kunst, fahion, design en literatuur. Denk aan a-symmetrische patronen, het minimalisme, soberheid en werken met verschillende structuren en vormen. Wabi Sabi kent een grote voorliefde voor de natuur en haar bijbehorende processen zoals ouder worden. Een koperen plaat bijvoorbeeld gaat oxideren na verloop van tijd. Wat komt er voor in de plaats? Een prachtige turquoise kleur. Dat is de schoonheid van veroudering. Nog een voorbeeld uit de kunst: gooi een keramiek bord kapot, lijm het daarna aan elkaar en schilder de scheuren in het bord goud. Ineens ontstaat er een prachtig gelaagd kunstwerk waarin de structuren zichtbaar zijn.
 
Vraag aan een willekeurige Japanner wat Wabi Sabi is, en je weet het daarna eigenlijk nog steeds niet. Het is ongrijpbaar. En lastig in woorden te vatten. Voor ons dan. De mensen in Japan zijn met Wabi Sabi opgegroeid. Hun levenshouding ís Wabi Sabi. Daarom is het voor hen zo lastig uit te leggen. It’s a way of seeing. Ergens is de stroming ook heel concreet. Het gaat over de dingen weglaten, de schoonheid van imperfectie, niet compleet zijn en de kracht van vergankelijkheid.                          
Lekker alles loslaten!
Wabi Sabi aanhangers accepteren alles zoals het is en realiseren zich dat ze zelden controle hebben over dingen. Wabi Sabi leert ook de toevallige schoonheid van het ogenblik te koesteren. Hoe eenvoudig het misschien ook is, alles wat we nodig hebben om ons mooi en gelukkig te voelen is al in onszelf en om ons heen aanwezig.Niet perfect en toch heel gelukkig dus!BRING...WABI SABI IN HOUSE!
Klik hier en kijk snel naar deze geweldige items!
   

Populaire posts