Ylang Ylang olie / ZEPEN & OLIËN BLOGYlang Ylang is een boom met prachtige gele bloemen die oorspronkelijk uit het warme Indonesië komt, maar deze sierlijke boom groeit tegenwoordig op meerdere tropische plekken.De essentiële olie die van de kleurige bloemen wordt gemaakt bevat ontelbaar veel antioxidanten en sesquiterpenen. Sesquiterpenen helpen de hoeveelheid zuurstof te vergoten in de hersenen, waardoor de aanmaak van bijvoorbeeld endorfine sterk toeneemt. Hierdoor werkt Ylang Ylang opwekkend.

Deze olie staat door haar unieke florale geur ook bekend om slapeloosheid en vermoeidheid tegen te gaan. Bovendien reguleert deze olie het olie- vochtbalans van de huid waardoor je huid goed gehydrateerd en zijdezacht blijft. Ylang Ylang Essentiële Olie verbetert de bloedsomloop en vermindert hierdoor onder andere littekens en ongewenste vlekken op je lichaam en gezicht. 

Hoe wordt Ylang Ylang gemaakt?
Ylang Ylang komt niet uit het tropische Indonesië, maar wordt verbouwt op een adembenemend landschap in het Madgaskar. Je ruikt de heerlijke geur van de verse bloemen al vanaf een behoorlijke afstand. De essentiële olie van Ylang Ylang wordt gewonnen uit bloemen van de Ylang Ylang-boom door middel van stoomdestillatie.

Gradaties Ylang Ylang
Er zijn verschillende gradaties van Ylang Ylang. Dit heeft te maken met de duur en de onderbrekingen van de stoomdestillatie. Zo bevatten Ylang Ylang Extra en Ylang Ylang 1 doorgaans meer esters waardoor deze meer geschikt zijn tegen slapeloosheid en zenuwstelsel. In Ylang Ylang 2 en 3 zitten meer sesquiterpenen en hebben om die reden meer gunstige invloeden op de verzorging van je huid en haar. Ylang Ylang Compleet bevat beide eigenschappen is daarom het meest geliefd.


Zo gebruik je het:
Verdun essentiële olie bij gebruik op je huid altijd in een draagolie, zoals amandel of jojoba olie, en gebruik niet meer dan 1 - 2% (1 - 2ml essentiële olie per 100ml draagolie).
Breng de olie aan waar nodig op een gereinigde huid. Voor gebruik op je hoofdhuid kun je ook een paar druppeltjes Ylang Ylang essentiële olie in je shampoo of conditioner doen.
Om de essentiële olie in te ademen gebruik je het in een olielampje/diffuser of een geurblokje. De essentiële olie van Ylang Ylang kun je bijzonder goed mixen met sandelhout, bergamot, grapefruit en lavendel.€ 9,99 /naturalheroes - ylangylang    WE LOVE ISABEL MARANT 💜
Ga hier naar Marjon Snieders


Populaire posts