Haal de lente in huis / LIFESTYLE


Kan jij niet wachten tot de lente in alle hevigheid losbarst? Haal nieuwe energie, frisse lucht en meer gezonds in huis door je kamer te veranderen in een groene oase. Van luchtzuiverende planten tot stofdoekplantjes. Hoe groener, hoe beter!

Luchtzuiverende planten
Verschillende planten kunnen chemische stoffen opnemen via de poriën aan de onderkant van hun bladeren. Bacteriën die zich rond de wortels bevinden werken vervolgens mee aan het afbreken van schadelijke stoffen en het omzetten ervan tot voedingsstoffen voor de plant, waardoor wij uiteindelijk schonere lucht kunnen inademen. De goudpalm, rubberplant, klimop, Ficus alii, krulvaren en drakenbloedboom zijn echte luchtzuiveraars.

Harige types planten
Harige types, planten met ruwe bladeren of verhoogde nerven, werken als een ‘stofdoek’. Ze vangen letterlijk stof uit de lucht. Dit verbetert de luchtkwaliteit en heeft direct invloed op je gezondheid.

Verjaag de droogte uit je kamer
Van kriebelhoest en een droge huid tot geïrriteerde ogen en hoofdpijn. De oorzaak is nogal eens een te droge lucht en laat planten nu juist daar iets aan kunnen doen! Het water dat je bij de plant giet, wordt door de wortels opgenomen en verdampt via het blad. Planten kunnen de luchtvochtigheid met zo’n vijf procent verhogen. De dadelpalm en de bananenplant zijn de toppers hierin

Zuurstof
Inmiddels weten wij nu wel dat planten nemen CO2 op. Dankzij fotosynthese daalt de schadelijke concentratie koolstofdioxide en neemt de hoeveelheid gezonde zuurstof toe. Het effect is maar klein, maar diverse wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat die positieve bijdrage significant is en dat groen groen zeer goed is voor je concentratie? Mensen die een plant op het bureau hebben staan, kunnen zich beter concentreren en zijn daardoor productiever. Ze ervaren minder stress en worden creatief gestimuleerd, mensen die omringd zijn door planten zijn minder snel moe.


Plantenbak Merian - Functioneel vintage-design, dat niets te wensen overlaat. Met een roosterwand voor klimplantjes. Met drie grote vakken. De ijzeren plantenbak overtuigt met een aansprekend design en is bijzonder gebruiksvriendelijk. De mooie vintage-uitstraling zorgt voor tijdloze chic, die uw huis en tuin prachtig opwaardeert. De bak kan opgehangen of neergezet worden en heeft een robuuste roosterwand, die gebruikt kan worden voor gereedschap of verschillende plantjes.
€ 34,95 Loberon / PlantenbakPlantenbak Onslow -Met teakhouten plankjes versierde plantenwand. Zinken inzetten voor kruiden, grassen of bloemen. Duurzaam hergebruikt, echt hout met een uniek karakter. 
€ 228,-  Loberon / Plantenbak
Plantenbak Sedan -Van ijzer met antiek-finish. Nostalgisch en praktisch. Eenvoudig te bevestigen aan muur, boom of andere plek. Staat prachtig met kruiden of bloemen.
€ 24,95 Loberon / Plantenbak

Populaire posts