Hoeveel personen aan een ronde eettafel? / INTERIOR - EXTERIOR


De ronde eettafel is al een tijdje een trend in interieurland. En dat is niet voor niets. Aan een ronde eettafel heb je met iedereen contact en dát is gezellig! Daarnaast ben je, met het aantal personen dat aan een ronde tafel kan zitten, flexibeler dan bij bijvoorbeeld een rechthoekige tafel. Maar hoe bepaal je nou hoeveel personen er daadwerkelijk aan een ronde eettafel passen?  Het aantal personen dat aan een ronde eettafel past is afhankelijk van een aantal factoren:

Plaats in de ruimte
In (hele) kleine ruimtes is een ronde eettafel niet aan te raden, omdat het simpelweg meer ruimte in beslag neemt dan een rechthoekige tafel. Een ronde tafel kan bijvoorbeeld niet tegen de muur worden geplaatst. Als je een ronde eettafel in een hoek plaatst, wordt het aantal personen dat eromheen past minder.
Breedte van de stoelen
In onderstaande tabel is uitgegaan van een eetkamerstoel mét arm en een breedte van ongeveer 45 cm. Wanneer je ervoor kiest om smallere stoelen aan de tafel te plaatsen, dan passen er dus meer stoelen om de tafel.
Onderstel
Het type onderstel/de poten van een ronde tafel hebben invloed op het aantal personen dat aan de tafel past. Vaak wordt er bij een ronde tafel gekozen voor een onderstel dat in het midden onder de tafel wordt geplaatst, zodat er in de gehele omtrek genoeg ruimte is om stoelen aan te plaatsen. Maar er bestaan ook ronde eettafels met 4 losse poten. Hiermee ben je meer beperkt in ruimte en zullen er minder stoelen aan de tafel passen.
Aantal personen ronde tafelWood eetkamertafel Derby € 299 / Leenbakker -Eettafel 


€ 289 / Leenbakker -Eettafel 

 
Design Tafel Janet € 459,00 / Hoom-Amsterdam

 
Tafel QUATRO met dubelle U Poot metaal € 831 / Woodville

Livingfurn Ovaal Beek Recycled Teak € 1295,- /Hoom-Amsterdam

Populaire posts