Ontspannen met bitterzout / GEZONDHEID

Natalie Wood
De eerst volgende keer dat je besluit om een ​​lekker ontspannend bad te nemen, gebruik dan niet zomaar badschuim of een leuke bathbomb. Ga eerst langs een reform winkel voor epsomzout in Nederland bekent als magnesiumsulfaat.
Het is waarschijnlijk de makkelijkste, leukste en snelste manier om te werken aan je gezondheid. Magnesiumsulfaat is een mineraal die je lichaam kan opnemen door de huid. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Met een bad waarin magnesium verwerkt zit neem je makkelijk de nodige dosis op. Bekijk hier onder de voordelen van zo’n bad
1. Verhoogt het magnesium gehalte in je lichaam /Zoals je in een eerder artikel van ons hebt kunnen lezen is magnesium heel erg belangrijk voor je lichaam. Een bad met magnesiumsulfaat geeft je lichaam de nodige boost van dit mineraal. 
2. Vermindert stress /Heb je het over ontspanning dan denk je meestal gelijk aan een rustig bad. Het magnesium wat je vind in Epsom-zout helpt je spieren ontspannen dit heeft zelfs effect op je hersenen.
3. Rekent af met gifstoffen/De sulfaten in Epsom zout helpen je lichaam met het verwijderen van giftige stoffen. Je huid is erg poreus hierdoor kunnen stoffen je lichaam betreden. De sulfaten zorgen trekken via die zelfde weg deze stoffen uit je lichaam.
€ 4,99 - NATURALHEROES / Bitterzout 
4. Helpt je stoelgang /Epsom-zout heeft een licht laxerende werking en wordt vaak gebruikt om verstopping te verhelpen. Als je epsom zout inneemt dan zorgt het voor meer vocht in de darmen waardoor alles eruit spoelt.
5. Vermindert pijn en ontsteking /Epsom zout in een warm bad verlicht ontsteking. Het is vooral gunstig bij het natuurlijk behandelen van bronchiale astma, pijnlijke spieren, hoofdpijn en migraine.
6. Verbetert de bloedsuikerniveaus /Mensen die gezonde magnesiumniveaus hebben, hebben veel minder kans om ooit diabetes te ontwikkelen. Het magnesium en sulfaat wat zich in Epsom-zout bevindt helpt het lichaam insuline produceren en gebruiken.


Geen idee wat voor cadeautje je moet geven? Stop met zoeken! Met het Bath & Bliss Deluxe Pakket zit je altijd goed. Want zeg nou zelf, wie houdt er niet van 100% natuurlijke badproducten? Dit luxe voordeelpakketje is om van te genieten en kun je natuurlijk ook stiekem voor je zelf aanschaffen. 
  • Dode Zee Zout bevat een hoog gehalte aan mineralen, maar liefst 27%, in tegenstelling tot 3% in gewoon zeezout. Deze mineralen, zoals magnesium, calcium, kalium en zink, kunnen ook via de huid opgenomen worden en zo je huid ondersteunen. Een heerlijk zout dat helpt je huid te ondersteunen, tot diep in de poriën reinigt en je huid zacht, soepel en glad achterlaat. Ideaal voor in bad!
  • Magnesium Chloride speelt een grote rol bij het goed functioneren van zenuwen en spieren en het gebruik van magnesium chloride kan dan ook helpen je spieren te ontspannen en sneller te herstellen na het sporten. De ontspannende werking helpt zelfs je slaap te verbeteren. Doordat magnesium chloride een natuurlijk zout is, heeft het een gunstige invloed op een vette huid, puistjes en andere onzuiverheden. Het reinigt je poriën en je huid voelt zachter en gladder aan.
  • Lavendel essentiële olie is rijk aan antioxidanten, die zijn erg belangrijk om je lichaam en huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Ideaal voor in je DIY dagcrème dus! Verder staat lavendel natuurlijk bekend om z'n rustgevende eigenschappen. De geur kalmeert en ontspant en lavendel essentiële olie is heerlijk in een massageolie. De zuiverende eigenschappen van lavendel essentiële olie maakt het ook een must have in je EHBO kit, en als hulpmiddel bij onzuiverheden en puistjes.
  • Puimsteen is gemaakt van vulkanische steen en staat bekend om z'n huidverzachtende en verzorgende eigenschappen. Deze 100% natuurlijke steen verwijdert op zachte wijze eelt van bijvoorbeeld voeten, ellebogen en knieën € 29,95 /  - NATURALHEROES /Pakketten 

Populaire posts