Op deze leeftijd gaan we het vaakst vreemd! / ONDERZOEK - WETENSCHAP


Vreemdgangerswebsite Ashley Madison onderzocht het thema door 2.099 leden te ondervragen. Ze namen 7 categorieën onder de loep: 18 jaar en jonger, 19 tot 29 jaar, 30 tot 39 jaar, 40 tot 49 jaar, 50 tot 59 jaar, 60 tot 69 jaar en 70 jaar en oud....vraagstelling: waarom en wie gaat vreemd?

En waarom melden mensen zich aan voor een ‘vreemdgangerswebsite’? Volgens Isabella Mise, communicatiedirecteur van de website, is dat simpel: onbeantwoorde verwachtingen. “Maar al te vaak leggen onze leden ons uit dat hun huwelijk niet is wat ze ervan verwacht hadden. Nadat de roze wolk wegtrekt en kinderen op het toneel verschijnen, verandert de zaak. De relatie is minder passioneel, mensen hebben minder seks en focussen zich meer op het dagelijks leven.”
Een ander reden om je aan te melden voor een website om opzettelijk vreemd te gaan, maar de leden zagen het als een goed excuus om een avontuurtje te beleven. Het gaf dit onderzoek in ieder geval goede inzichten in vreemdgaan.

30 tot 39 jaar – 32%
Van de ondervraagden gaf 32% aan voor het eerst overspel te hebben gepleegd toen ze tussen de 30 en 39 jaar oud waren. Gemiddeld trouwden de meesten op hun 28e, dus dit betekent dat er al snel buiten het huwelijk wordt rondgekeken.Mannen melden zich het vaakst op de website als ze 36 jaar zijn, vrouwen 33 jaar. 
19 tot 29 jaar – 28%
28% van deze groep gaf aan weleens overspel te plegen. Onderzoekers: “De verwachtingen over het huwelijk en over wie onze partner gaat zijn en hoe die zich gedraagt kan voor wat teleurstelling zorgen.”
40 tot 49 jaar – 24%
Het feit dat de groep 40 tot 49 jaar op de derde plek staat, is te wijten aan stress!!! Want wanneer koppels beseffen wat voor uitdaging een huwelijk kan zijn, zeker met een gezin, dan kan het een onaangename verrassing zijn om te ontdekken welk effect dat heeft op hun gevoelens.

En  meer mensen begaan een fout nadat er kinderen zijn, misschien omdat ze verlangen naar een perfecte partner? of omdat ze terugdenken aan een leven voor kinderen en al de verantwoordelijkheden die daarbij horen.” aldus onderzoekers.
Crop top € 21,99 NoisyMay
Broek € 39,99 NoisyMay

Populaire posts