Waarom staan vliegtuigen altijd met de neus richting de gate? /WIST JE DAT?


Het is  je vast wel opgevallen dat alle toestellen staan met de voorkant richting de gate. Je zult nooit  een vliegtuig met de staart naar de gate geparkeerd zien, maar waarom eigenlijk?

Vroeger
In de beginjaren van de burgerluchtvaart was vliegen geen gewoongoed. Er waren minder toestellen, bovendien waren de toestellen ook nog eens een stuk kleiner dan het materiaal dat tegenwoordig de lucht ingaat. Vliegvelden waren niet meer dan een grasveld en landingsbanen waren er nauwelijks. Aan- en van boord gaan deed je via de trap. De piloot zette zijn toestel aan de grond op een plek waar hij dat veilig achtte.

Heden
Naar mate het aantal vluchten en eveneens het aantal vliegtuigen in het luchtruim toeneemt, dient er meer structuur aangebracht te worden. Om de veiligheid van de passagiers te waarborgen, is het niet langer verantwoord om ze te voet over de landings/startbanen te laten wandelen. De zogeheten aviobrug wordt in het leven geroepen.
Aviobrug, ook wel de slurf genoemd
De slurf die aan het vliegtuig gekoppeld wordt en waar je als passagier doorheen loopt als je aan boord gaat van het toestel. En andersom ook. Door de komst van de slurf konden piloten niet meer lukraak de passagiers laten uitstappen en hierdoor heb je dus ook meer netheid, veiligheid en orde, en daarnaast doordat de vliegtuigen met de neus naar het gebouw te zetten kan de brug relatief kort zijn. Bovendien kunnen de vliegtuigen zo dichter bij elkaar staan en dat scheelt veel ruimte.

Maar er is nog een andere belangrijke reden , namelijk de wind!
De luchtstroom die ontstaat achter de straalmotoren zodra de motoren van het vliegtuig gestart worden. Deze jet blast zoals de windstraal wordt genoemd is zo krachtig dat je het kunt vergelijken met een zware storm. Er zijn gevallen bekend waarbij panden schade oplopen door de enorme windkracht die vrijkomt. Niet zo handig dus om het vliegtuig met de staart - en dus de motoren - richting de gate te zetten. 

VOOR GROOT EN KLEIN!💜
Dit houten vliegtuig is een mooi stuk 'new vintage'!Dit houten vliegtuig doet ons denken aan het oude speelgoed van vroeger. Dit decoratieve vliegtuig is nét even wat anders dan wat je normaal gesproken tegenkomt. Het is een prachtig vormgegeven vliegtuig met opvallende uitsneden en een gedetailleerde afwerking. Erg leuk om neer te zetten als eyecatcher in een kast of juist op de side table of bijzettafel. De afwisseling van mango hout en metalen delen, versterken het design! Vliegtuigliefhebbers onder ons zullen een gat in de lucht springen bij het zien van dit gave product! Dit product is gemaakt van Hout Dit product past goed binnen diverse interieurstijlen Dit is een product van het Nederlandse merk Light & Living.
€ 49,95 / fonq VLIEGTUIG


Deze tafelklok behoort tot de collectie van Sweet Living. De klok is gemaakt van metaal met een grijze kleur. Dankzij het unieke design van de klok is dit een bijzonder accessoire in je woning, perfect om te dienen als blikvanger! De tafelklok is perfect om te gebruiken in een industriële woning. De breedte van de klok bedraagt 41 cm, de diepte van de klok is 8 cm en de hoogte bedraagt 17 cm. € 39,95 / fonq VLIEGTUIG

Deze wandklok vliegtuig Hugton van Countryfield is gemaakt van metaal. De wandklok is 48 cm breed, 31 cm diep en 19,5 cm hoog. € 74,95 / fonq VLIEGTUIG


Dit vliegtuig-peuterbed maakt de overgang van een wieg babybed naar een gewoon bed zo makkelijk mogelijk. Jonge kinderen gaan zo graag slapen om te dromen over alle magische plekken waar ze heen kunnen vliegen. Het bed is laag, zodat je peuter veilig in en uit bed kan klimmen. De stevige houten constructie zorgt ervoor dat dit peuterbed lang meegaat. € 219,95 / 4mykids -VLIEGTUIG

Kek Amsterdam - muurstikcker en krijtbord € 39,95 / 4mykids -VLIEGTUIG

Dit Lief! fotobehang maakt de kinderkamer helemaal af. Deze vrolijke fotoprint is gedrukt op 3 banen vliesbehang, waardoor dus zeer gemakkelijk is aan te brengen en te verwijderen. Er zijn twee varianten verkrijgbaar. Er is een met blauw als hoofdkleur, met diverse gave luchtvaartuigen, zoals een zappelin en een luchtballon. En er is een roze, met een vrolijke print van een vogeltjesboom. In combinatie met onze Lief! verf-, wand- en raamdecoratie in bijpassende tinten maak je in een handomdraai een vrolijke kinderkamer. 
€ 26,- /fonq VLIEGTUIG

De Retro Roller loopauto heeft een unieke look, geïnspireerd op een vintage Formule 1-wagen. Door het rubber om de banden race je hier zowel buiten als binnen mee rond. En ben je uitgeracet? Dan staat hij prachtig in de kinderkamer of speelhoek! 
74,80 / fonq VLIEGTUIG

Populaire posts