Wat moet je eten bij haaruitval, droog of vet haar? / GEZONDHEID


Wist je dat je haar en je hoofdhuid worden gevoed door het eten wat je eet. Als je gevarieerd eet en altijd kookt met verse ingrediënten, krijg je bijna automatisch alle vitaminen en mineralen binnen die belangrijk zijn voor gezond haar. Maar soms heeft je haar extra zorg nodig, bijvoorbeeld omdat het erg droog is, vettig is of juist uitvalt. In dat geval helpen deze voedingstips.

Droog haar
Gespleten haarpunten, een ruwe haarstructuur en haar dat snel afbreekt en als je ook nog jeuk en kleine, witte schilfers op je hoofdhuid hebt, is er ook sprake van droog haar en een droge hoofdhuid. De oorzaken liggen meestal bij te veel zonlicht, de airco en agressieve haarproducten. Ook het te vaak wassen van je haar is geen aanrader. Ga dit dus zoveel mogelijk uit de weg. Probeer sowieso vaak je haar te borstelen, dit stimuleert de talgproductie en dat helpt tegen droogheid.
En wat is de voedingstips voor droog haar
Denk vooral aan het eten van meervoudig onverzadigde vetzuren. Vis, noten, zaden en fijngemalen lijnzaad in. Deze vetzuren verbeteren de bloedcirculatie en celgroei, waardoor je haarzakjes een oppepper krijgen.

Haaruitval
Kleven er altijd haren aan je trui of wanneer je haren kamt heel veel haren meetrekken? Overmatig haarverlies kan komen door veranderende hormonen na een zwangerschap of de overgang, stress en ziekte. Maar ook door roken, vermoeidheid, onvolwaardige voeding, bepaalde medicijnen of te veel vitamine A ka je haar gaan uitvallen. Je zou bijna denken: waardoor niet? Nu is het uitvallen van een haar niet iets om je meteen druk over te maken, want iedereen verliest zo’n 60 tot 100 haren per dag. Maar vertoont je haar echt fanatiek afstootgedrag, kijk dan eens naar dit lijstje.
Wat is de voedingstips bij haaruitval
Verry important!! vitamine C, ijzer en jodium. Haaruitval ontstaat vaak na een griep dus het is van belang om het immuunsysteem te ondersteunen. Dit doe je met vitamine C, wat je vindt in bijvoorbeeld kolen, kiwi’s en bessen. Je weerstand is ook erg gebaat bij extra vitamine D. Zorg ook voor een goede darmflora door het eten van vezels en gefermenteerde producten zoals zuurkool, kefir en yoghurt.
Ook een tekort aan ijzer zorgt voor haar uitval. IJzer is onmisbaar voor hoofdhaar, want het onderhoudt de haarwortels. Rood vlees en peulvruchten zijn voorbeelden van ijzerrijke producten. En ooit bij een jodiumtekort stilgestaan? Kabeljauw en zeegroenten bevatten genoeg jodium om de haargroei te stimuleren.

Vet haar
Vet haar is een veelvoorkomend probleem en wordt veroorzaakt te veel talg op de hoofdhuid. Ook kun je vet haar krijgen door hormoonschommelingen, temperatuurverschillen en het te vaak wassen van je haar, wij raden te vaak wassen zeker af!
Wat is de voedingstips bij vet haar
Vitamine B is hét redmiddel bij vet haar. Een tekort aan vitamine B leidt vaak tot vet haar. Eet daarom altijd volkorenbrood, aardappelen en drink gefermenteerde zuivel zoals yoghurt en kefir. De vitamine B5 in deze producten stimuleert indirect, via de bijnieren, de haargroei en let eens extra op de hoeveelheid water die je elke dag drinkt. Als je lichaam gehydrateerd is, blijft je hoofdhuid soepel en krijgen de talgkliertjes niet het signaal om meer talg aan te maken.Eet dit bij haaruitval, droog of vet haar.

WAAAUWSIE!!


 Jurk van Vanessa Bruno € 335,00 / ByLotte

Populaire posts