Wat vinden wij belangrijker..lichaam of gezicht? ONDERZOEK - WETENSCHAP

ONDERZOEK:Om te achterhalen of mensen meer interesse hebben in gezichten of lichamen, mochten 250 mannen en vrouwen  hun ideale partner samenstellen. Vervolgen mochten de deelnemers per fysieke eigenschap van de persoon beslissen hoe aantrekkelijk het is op een schaal van 0 tot 10. 

Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de fysieke eigenschappen zich bevinden op het gezicht (ogen, haar, neus, etc.)  en de rest op het lichaam (spieren, borstomvang, heupen, etc). De deelnemers hadden echter een budget aan punten en moesten dus voor hun de perfecte balans vinden. En waar gingen de meeste punten naar???

De voorkeur van de mannen
De mannen die een langetermijnpartner samenstelden gaven meer punten uit aan het gezicht. Dit gold voor de mannen die veel punten hadden en de mannen met een kleiner budget. Wanneer mannen echter een partner voor een korte relatie samenstelden en weinig punten hadden, gaven ze de voorkeur aan een mooi lichaam in plaats van een mooi gezicht....hmmmm? Mannen met veel punten gaven wel meer om het gezicht.

De voorkeur van de vrouwen
Vrouwen kozen in alle situaties voor mooiere gezichten.

Verklaring?
Tja,een mogelijke verklaring voor het verschil is dat mannen meer zijn gericht op de vruchtbaarheid van hun partner, terwijl vrouwen dat minder zijn. Het gezicht zou meer zeggen over de vruchtbaarheid op lange termijn, terwijl het lichaam meer zegt over de huidige vruchtbaarheid. Hierdoor zouden mannen het lichaam belangrijker vinden als ze op zoek zijn naar een partner voor een korte termijn, maar zodra het lichaam aan de bepaalde voorwaarden voldoet, wordt toch ook het gezicht belangrijker.

DOUTZEN'S FAVORIETEN...KLIK KLIK!!

Klik hier en kijk snel bij REPEAT CashmerePopulaire posts