Wist je dat mensen met rood haar minder pijn voelen? / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Deense wetenschappers van Aalborg University hebben ontdekt dat roodharige personen een hogere tolerantie voor verschillende soorten pijn hebben, vooral voor stekende pijn in de huid.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen met rood haar minder gevoelig zijn voor pijn, maar wel gevoeliger zijn voor kou en meer kans hebben op last van tandpijn.
Voor het onderzoek werden de proefpersonen geïnjecteerd met het actieve bestanddeel van chili. Zo kwamen ze de wetenschappers erachter dat roodharigen hier beter tegen kunnen dan anderen.
Speldenprik
"De tests toonden aan dat roodharige mensen minder gevoelig zijn voor dit soort pijn", aldus professor Lars Arendt-Nielsen. "Ze reageren minder op druk rond het geïnjecteerde gebied of op een speldenprik. Het lijkt erop dat ze beter beschermd zijn tegen deze pijn, een zeer interessante bevinding."
Het onderzoek richtte zich op het effect van het MC1R-gen, het gen dat het bruine huidpigment melanine produceert. Roodharigen hebben een variant van dit gen die het pigment niet aanmaakt. Dit maakt ze gevoeliger voor zonnebrand.
Volgens Arendt-Nielsen kan het onderzoek erop wijzen dat er een groter verband is tussen het gen en het zenuwstelsel dan tot nu toe gedacht werd.


WE LOVE DR.HAUSCHKA👄
ONZE ZEKER WETEN TOPPERTJE!!!

Voor de veeleisende, rijpere huid!!
Regeneratie Dagcrème Egaliserend zorgt voor een merkbaar gladdere huid en verfrist elke huidskleur met reflecterende, lichtgekleurde minerale pigmenten. De crème egaliseert lichte pigmentatie van de gezichtshuid,  verzacht lijntjes  en zorgt zo voor een levendig en egaal aanzien. De samenstelling van vitaliserende extracten van heilzame planten zoals rode klaver, bryophyllum en heermoes stimuleert de vochtregulatie van de huid. Waardevolle plantaardige oliën van avocado en olijven ondersteunen het herstellend vermogen en beschermen en verzorgen de huid op een aangename manier. Regeneratie Dagcrème Egaliserend trekt snel in de huid en laat elke teint stralen. De crème is ook een goede basis voor make-up.
Dr. Hauschka Regeneratie Dagcrème Egaliserend bevat 40 ml en kost € 50,64 . Het is te koop bij o.a. De Bijenkorf, Vitaminstore, Ekoplaza en gezondheidswinkels en of online bij 2b-natural.


Populaire posts