Dit plantje zou ervoor zorgen dat je huisdier geen last meer heeft van teken / DIEREN

Even wandelen met je hond door het bos en het is weer raak ... het arme dier heeft een teek bij zijn oor. Dus moeten we weer met lood in de schoenen die parasiet bij ons huisdier weghalen. Aangezien we inmiddels mogen genieten van iets warmere temperaturen, betekent dat helaas ook dat het teken- en luizenseizoen is aangebroken. 
Er zijn tegenwoordige handige tekentangen om een teek te verwijderen, maar eerlijk het is toch altijd beter te voorkomen dan genezen. En met dit plantje kun je voorkomen dat je huisdier een teek krijgt.

De Afrikaantjes
Heeft je hond, kat of konijn weleens een teek gehad? Zaai of plant dan een paar Afrikaantjes in je tuin! Het vrolijk gekleurde moestuinplantje weert namelijk ongedierte. Dit is dan ook de reden dat je het plantje regelmatig spot bij boeren. Het Afrikaantje bevat een stofje dat aaltjes (miniwormen) doodt. Ook houdt het teken, luizen, mieren en ander ongedierte op afstand. 
Tea tree olie 
Thuis zal je dier dankzij een Afrikaantje minder kans hebben om een teek te krijgen, maar als je met je hond het bos ingaat, kun je moeilijk een Afrikaantje meenemen. Om te voorkomen dat je hond tijdens de wandeling een teek oploopt, kun je een beetje tea tree olie in de nek van je dier druppelen. Dit hoef je trouwens niet elke dag te doen. Hoewel dit twee manieren zijn om tekenbeten bij je huisdier te voorkomen, biedt het geen garantie. Als je dieren vaak buitenkomen, is het daarom belangrijk om alsnog elke dag even te controleren of je dier teekvrij is.


 € 9,95 / Natural HeroesKORTINGEN DIE JIJ NIET MAG MISSEN !
Hoge Lycra® corrigerende broek. Maakt de buik mooi plat en lift de billen. Slankt de dijen af en ondersteunt de onderrug. Voorzien van platte naden en een katoenen kruisje. 

€ 24,95 Waistrainer-plein

Populaire posts