Ga je in huis schilderen? Dit moet je weten! / INTERIOR - EXTERIOR


Zelf gaan schilderen is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar je wil het liever wel in één keer goed doen. Het is nou eenmaal fijn om zo snel mogelijk het resultaat te zien, toch? Neem daarom voordat je aan de slag gaat eerst deze tips door!

1. Temperatuur
Ben je van plan om de muren te voorzien van een nieuw likje verf? Check dan eerst even de temperatuur in huis. De temperatuur in de ruimte kan namelijk van invloed zijn op het eindresultaat. Probeer altijd een temperatuur tussen de 10 en 20 graden in huis aan te houden.
2. Dubbelcheck
Naast de kleurwaaier van de bouwmarkt, is het soms verstandig de kleur ook op de muur te testen. Bij sommige kleuren is het mogelijk een klein blikje verf te scoren, zodat je een klein stukje van je muur kan verven. Dit is handig wanneer je twijfelt of dit de juiste kleur is.
3. Gereedschap
Gereedschappen als verschillende soorten kwasten, tape en handschoenen zijn onmisbaar. Wanneer je alles binnen handbereik hebt, voorkom je dat je halverwege de verfsessie naar de bouwmarkt moet racen.
4. Aluminiumfolie
Verfbakken schoonmaken zijn nou eenmaal niet een heel fijn taakje, daarnaast is het ook zonde om die bakken meteen weg te gooien. Tip: leg een laag aluminiumfolie onderin, zodat je dit er na je verfsessie alleen maar af hoeft te halen. Daarnaast gebruik je aluminiumfolie ook voor het afdekken van lastige stukjes, zoals deur- of lichtknoppen.
5. Handschoenen
Voordat je het weet zit je er he-le-maal onder. Om dit te voorkomen trek je wat oude kleren aan én een paar plastic handschoenen. Deze handschoenen zijn ook nog eens multifunctioneel, aangezien je ze tijdens de lunch gemakkelijk om je kwast schuift. Zo blijft je kwast nat en kan je hem na de lunch weer gebruiken!
6. Föhnen 
Tapen is heel belangrijk. Je wil natuurlijk geen strepen of vlekken op de moeilijk bereikbare plekken. Pas wel op, soms trekt de tape een stuk verf mee wanneer je het van de muur af trekt. Door met een föhn de tape een klein beetje te verwarmen, trek je het er vervolgens heel netjes af.
7. Reinigingsdoekjes
Gezichtsreinigingsdoekjes zijn er voor het verwijderen van je make-up, maar werken ook heel goed op verf. In sommige doekjes zit een klein beetje alcohol verwerkt, waardoor je gemakkelijk de vlekjes uit bijvoorbeeld je vloer laat verdwijnen.KORTINGEN DIE JIJ NIET MAG MISSEN !
Hoge Lycra® corrigerende broek. Maakt de buik mooi plat en lift de billen. Slankt de dijen af en ondersteunt de onderrug. Voorzien van platte naden en een katoenen kruisje. 

€ 24,95 Waistrainer-plein

Populaire posts