Met vreemden praten is goed voor je welzijn / ONDERZOEK - WETENSCHAP


Spreek niet met vreemden!! Dat hebben we bijna allemaal wel van huis uit mee gekregen,maar wat blijkt nu dat het best verstandig kan zijn om als volwassene onszelf misschien aanleren om het juist wel te doen? Het schijnt namelijk goed te zijn voor je welzijn.

Onderzoek
Onderzoekers spraken met een aantal frequente bus- en treinreizigers over praten met medereizigers. De meesten waren overtuigd dat dit hun reis minder fijn zou maken dan bijvoorbeeld in stilte zitten of doen wat ze gewoonlijk doen. Bovendien dachten ze gemiddeld dat slechts 40% van hun medereizigers positief zou reageren als ze een gesprek begonnen met een vreemdeling.
Het tegendeel bleek waar te zijn, want toen ze het probeerden, reageerden hun medereizigers in 100% van de gevallen positief. Hierdoor kregen de deelnemers van het onderzoek een gevoel van voldoening en werden ze zelfverzekerder.
En uit een ander onderzoek / experiment in een wachtruimte  was ook eerder gebleken dat niet alleen de mensen die het gesprek begonnen zich beter voelden, maar ook degenen die werden aangesproken.

Volgens de onderzoekers van het onderzoek zullen de korte gesprekken met vreemden je leven niet per se drastisch veranderen, maar kunnen ze wel zorgen voor geluksmomentjes. Ze zeggen dat mensen van nature sociale wezens zijn en daarom blijer en gezonder zijn wanneer ze een band met anderen scheppen.

Truecos / Madara
Mádara is het volledig ECOCERT gecertificeerde beauty merk waarbij eco-chic en respect voor ingrediënten uit de natuur centraal staan. Voor de producten wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Zo halen zij niet alleen het beste uit de natuur, maar benutten zij ook de lokale ingrediënten uit het koele Letse klimaat maximaal. Een aansprekend voorbeeld hiervan is Mádara’s Time Miracle serie waarin al het water in de crèmes is vervangen door Berkensap – een krachtig ingrediënt dat alleen in de koude Noordelijke berkenbossen geoogst kan worden. De producten van Mádara veranderen het landschap van biologische cosmetica: ‘it goes deeper than skin’. Daarom staan voor Mádara eerlijke claims, milieuvriendelijke verpakkingen, zorg, passie en respect zeer hoog in het vaandel. Oprichtster Lotte Tisenkopfa-Iltnere van Mádara zegt het zelf zo: een stralend hart leidt tot een stralende huid! Nu ook verkrijgbaar bij Truecos / Madara / klikklik!


Populaire posts