Hennepolie.nl - Hennepolie en CBD olie producten

Je collega verlinken bij de baas? / WERK * ONDERZOEK - WETENSCHAP

Wat doe je als je vindt dat het gedrag van een collega niet door de beugel kan? Bemoei je je er niet mee, spreek je diegene erop aan of stap je direct naar de baas?
Hoogleraar Sociologie Rafael Wittek van de Rijksuniversiteit Groningen deed onderzoek naar informele sociale controle en roddelen in organisaties. Hij adviseert degene met wie je een issue hebt op het werk, daar direct op aan te spreken. "Mensen hebben er een hekel aan als er achter hun rug om dingen over hen worden besproken." Maar als de persoon in kwestie boven je staat of als je afhankelijk van diegene bent, is het niet altijd makkelijk om je mond open te trekken. "In dat geval kun je een vertrouwenspersoon inschakelen om te bespreken wat de goede weg is. Het hangt natuurlijk ook heel erg af van waarover het gaat."
Volgens Wittek is in 90 procent van de situaties de beste strategie om op de persoon zelf af te stappen. "We denken vaak dat iemand iets moedwillig heeft gedaan, maar dan blijkt als je doorvraagt dat er omstandigheden zijn die je niet kende en dat hun gedrag is te verklaren. Daarom kan het al heel veel helpen om tegen die collega te zeggen: 'Ik heb de indruk dat… Klopt het?' of 'Zou je het willen uitleggen?' Open kaart spelen is altijd goed. Kom je er op die manier niet uit, zeg dan bijvoorbeeld: 'Ik kan me daar niet in vinden, het druist in tegen hoe wij dingen hier doen. Ik wil dat toch graag met onze baas bespreken. Misschien moeten we dat samen doen, of met het team.'"
Wat ook kan helpen, is één iemand het woord laten doen namens een groep. "Dat hoeft niet degene te zijn die de overtreding heeft gezien of zelf heeft ervaren. De 'vertegenwoordiger' gaat naar de baas en zegt: 'Luister, we hebben de laatste tijd steeds vaker dit en dit gezien en we willen dit even bespreken.' Deze manier werkt het beste als het niet steeds dezelfde persoon is. Het voordeel hiervan is dat je niet in je eentje alle gevolgen draagt. Je wordt niet snel gezien als een klikspaan. Bovendien zet je je woorden kracht bij omdat je niet alleen namens jezelf spreekt, maar namens een groep." Waak er wel voor dat je geen mobbing-situatie creëert waarbij een hele groep zich steeds tegen een individu keert, waarschuwt Wittek. "In een gezonde organisatie kun je dit soort gesprekken voeren zonder dat het meteen betekent dat mensen er de dupe van worden en onterecht in een kwaad daglicht komen te staan."FOXY Salt Body Scrub 01 is een super ramingen en luxe body scrub van het Deense merk Karmameju. Het is verrijkt met Himalaya kristal zout, en zorgt voor een zachte peeling en verwijdert dode huidcellen. FOXY Salt Body Scrub 01 combineert havtorn-. argan- en rozenbottel olie, die een sterke en effectieve anti-aging effect heeft. Het is met ylang-ylang en rosengeranium dat de huid de bloedsomloop stimuleert. Karmameju FOXY Salt Body Scrub 01 geeft een zijdezachte, mooie en verse  huid.
€ 11,23 € 9,97  NiceBeauty - Karmameju
Karmameju BUFF Natural Body Brush is een super schatting droge borstel gemaakt van beuken en naturfibren tampico. De borstel stimuleert de bloedsomloop, verwijdert dode huidcellen, vermindert cellulitis en geeft nieuwe energie. Het stimuleert ook het lymfesysteem en ontgiftende werking. De huid wordt gelaten met een groot gevoel voor schoonheid en wellness.
Toepassing:
#De borstel moet worden gebruikt zoals, #zonder water en zeep
#Gebruik de borstel voordat het bad
#Gebruik lichte, zachte bewegingen in de richting van het hart
#Bestrijk het onderlichaam met cirkelvormige bewegingen
#Na 3-5 minuten droog borstelen, de huid is klaar voor het bad
#Een koude douche zal de circulatie te stimuleren en geeft een mooie frisheid
#Na het bad gesmeerd lichaam in Karmameju body olie

Drink veel water na de behandeling 37,66 € 33,88 NiceBeauty - Karmameju

fonQ.nl

Populaire posts