Om online pesten tegen te gaan heeft Instagram nieuwe maatregelen aangekondigd /LIFESTYLE


Instagram heeft voorzichtig de eerste stappen gezet om online pesten aan banden te leggen. Het bedrijf rolt een nieuwe maatregel uit waarbij gebruikers gewaarschuwd worden op het moment dat ze iets naars willen versturen.

Instagram weet namelijk welke zinnen het vaakst gerapporteerd worden en worden aangeduid als 'pesterij of intimidatie'. Rondom deze zinnen heeft het bedrijf een algoritme ontwikkeld dat deze zinnen nog voor het versturen kan herkennen. De verzender wordt dan aangeraden om dit niet te sturen, maar kan de melding alsnog negeren.

Gebruiker beperken
Ook wordt het binnenkort mogelijk om pesters te weren van je Instagram-account, zonder dat hij of zij dat in de gaten heeft. Met de optie 'Restrict' (Beperk) zijn reacties van de pestkop niet meer zichtbaar, alleen voor de pestkop zelf. Wel kan je per reactie toestemming geven om het toch toe te laten. Instagram kiest hiervoor omdat veel gebruikers bang zijn dat een pestsituatie escaleert op het moment dat de pester weet dat hij geblokkeerd of ontvolgd wordt.
Volgens Instagram-baas Adam Mosseri zijn dit pas de eerste stappen voor het bedrijf. "In een interview met Time geeft hij aan ver te willen gaan met deze maatregelen. "We gaan beslissingen nemen die betekenen dat mensen Instagram minder gaan gebruiken, maar die gebruikers veiliger houden."

Onder vuur
Instagram staat met name in Groot-Brittannië en Maleisië onder druk vanwege het faciliteren van online pesterijen. Daar leidde het tot meerdere zelfdodingen. Ook in Nederland vinden pesterijen via Instagram plaats. Zo werd het bedrijf in 2016 aangeklaagd door een moeder uit Hoorn die wilde weten wie er achter een nepaccount zat dat naaktfoto's verspreidde onder de naam van haar dochter.


FOXY Salt Body Scrub 01 is een super ramingen en luxe body scrub van het Deense merk Karmameju. Het is verrijkt met Himalaya kristal zout, en zorgt voor een zachte peeling en verwijdert dode huidcellen. FOXY Salt Body Scrub 01 combineert havtorn-. argan- en rozenbottel olie, die een sterke en effectieve anti-aging effect heeft. Het is met ylang-ylang en rosengeranium dat de huid de bloedsomloop stimuleert. Karmameju FOXY Salt Body Scrub 01 geeft een zijdezachte, mooie en verse  huid.
€ 11,23 € 9,97  NiceBeauty - Karmameju
Karmameju BUFF Natural Body Brush is een super schatting droge borstel gemaakt van beuken en naturfibren tampico. De borstel stimuleert de bloedsomloop, verwijdert dode huidcellen, vermindert cellulitis en geeft nieuwe energie. Het stimuleert ook het lymfesysteem en ontgiftende werking. De huid wordt gelaten met een groot gevoel voor schoonheid en wellness.
Toepassing:
#De borstel moet worden gebruikt zoals, #zonder water en zeep
#Gebruik de borstel voordat het bad
#Gebruik lichte, zachte bewegingen in de richting van het hart
#Bestrijk het onderlichaam met cirkelvormige bewegingen
#Na 3-5 minuten droog borstelen, de huid is klaar voor het bad
#Een koude douche zal de circulatie te stimuleren en geeft een mooie frisheid
#Na het bad gesmeerd lichaam in Karmameju body olie
Drink veel water na de behandeling 37,66 € 33,88 NiceBeauty - Karmameju

Populaire posts