Vuilnisbakken die je keuken opleuken / INTERIOR - EXTERIOR

Ja, het is puur praktisch, en nee, je zou 'm liever niet zien of juist wel ? Ieder zijn wil, maar een vuilnisbak is nou eenmaal een essentieel en veelgebruikt item in je keuken. En wil je hem toch maar laten zien....maar dan wel beter leuk uitzien!

De verstopte vuilnisbak
Wil je je vuilnisbak helemaal niet meer zien? Verstop hem dan gewoon! Hiervoor bestaan er bijvoorbeeld speciale kasten met kiepdeuren waar je hem in kwijt kunt. Deze zijn vaak hele mooi en functioneel. Ook kun je gaan voor verschillende bakken voor afval of recycling in je keukenkastje of la.
fonq


fonq -€ 139,- Brabantia Bo Pedaalemmer 33 Liter (3x11 Liter)
Maar je kunt daarnaast ook precies het tegenovergestelde doen: laat je afvalbak opvallen. Investeer in een bak met een mooie, felle kleur bijvoorbeeld. 
Ongebruikt hoekje
Veel mensen hebben in de keuken een klein ongebruikt hoekje naast de koelkast of het fornuis. Hier past vaak geen reguliere vuilnisbak tussen. Hiervoor kun je er zelf een op maat (laten) maken! Hierdoor valt

je prullenbak minder op en hij staat ook niet in de weg. Met wieltjes eronder kan je 'm op ieder gewenst moment tevoorschijn toveren.
Tips voor het kopen van een afvalemmer
Afvalemmers met een sensor: super hygiënisch, de prullenbak opent zonder hem aan te raken.
Pedaalemmers: ook hygiënisch, je opent het deksel met het pedaal en niet met je handen.
Push-afvalemmers: open en sluit het deksel beheerst, door tegen het deksel te duwen.
Touch-afvalemmers: een lichte ‘push’ is genoeg om het deksel te openen.
Afvalemmers met een touch-deksel, hygiënisch pedaalsysteem of lekker luxe met een sensor. Een rechthoekig model of een ronde afvalemmer en van tien of veertig liter. In andere woorden: het aanbod is gigantisch. Hieronder vind je een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een afvalemmer. 
Inhoud: de juiste inhoud kiezen is heel belangrijk bij een afvalemmer. Als je een groot gezin hebt raakt een te kleine afvalemmer snel vol, waardoor je regelmatig de zak moet vervangen. Een grotere afvalemmer neemt wat meer ruimte in, maar de afvalemmerzak hoeft minder vaak vervangen te worden. Ben je maar met z'n tweetjes? Dan is een grote afvalemmer onhandig: tegen de tijd dat de afvalemmer vol is, is de stank ondraaglijk. De inhoud van een afvalemmer wordt aangegeven in liters. Een afvalemmer van 20 tot 30 liter is geschikt voor wanneer je in je eentje bent. Ben je met z'n tweeën of drieën? Ga dan voor een afvalemmer van 30 tot 40 liter. Een gezin dat uit vier of meer personen bestaat heeft het meest aan een afvalemmer van 40 liter of meer.

€ 55,- Brabantia NewIcon Pedaalemmer 30 Liter fonq 

Materiaal
: afvalemmers zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Een prullenbak van roestvrij staal blijft langer mooi dan een kunststof afvalemmer. Daarnaast oogt een afvalemmer die gemaakt is van chroom of RVS meestal wat luxer. Een aanrader voor in de moderne, strakke keuken!
Bediening: van pedaal en touch, tot sensor en swing. Een afvalemmer met een deksel wordt aanbevolen omdat er zo geen nare luchtjes ontsnappen. Dit deksel kan door middel van handmatige bediening of een pedaal geopend worden. Pedaalemmers zijn vooral handig wanneer het afval met twee handen weggegooid moet worden. Tegenwoordig zijn er ook afvalemmers die door middel van een sensor werken. Hierbij is een beweging voor de sensor voldoende om het deksel van de afvalemmer te openen.
fonq
Vorm: ook niet onbelangrijk is de vorm van de afvalemmer. Afhankelijk van waar je hem wilt plaatsen is er keuze uit ronde, vierkante, ovale of zelfs halfronde afvalemmers: ideaal voor wanneer je een afvalemmer voor een kleine keuken zoekt. Ook afvalemmers die weggestopt kunnen worden in het keukenkastje worden steeds populairder. Je hebt zelfs inbouwafvalemmers die wat kleiner zijn van formaat en die makkelijk van de houder in het keukenkastje afhaalt. Zo kun je hem tijdens het koken even op het aanrecht zetten, om daar je restafval in te verzamelen.

Afval scheiden:
er zijn afvalemmers die speciaal ontworpen zijn voor het scheiden van afval. Deze prullenbakken hebben vaak twee en soms wil drie binnenemmers. Tip: houd zowel je gft-afval als het plastic apart. Niet alleen beter voor het milieu, maar je hebt vanzelfsprekend ook een minder grote afvalemmer nodig!

Populaire posts