Wat is niacinamide (vitamine B3) en wat doet het bij acne? / NAZAN DERMACARE

Tekst: Nazan Tastan
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare
Dat een werkstof goed kan zijn voor zoveel huidproblemen is bijna niet te geloven. Een van de belangrijkste eigenschap van niacinamide is dat het een ontstekingsremmende eigenschap heeft. Oftewel een topproduct bij acne en rosacea klachten.
Vermindering acneklachten
In acht van de tien studies werd een vermindering aangetoond van acneklachten bij gebruik van niacinamide. In vier van de tien ‘gewogen’ studies werd alleen nicotinamide gebruikt; in vier andere studies gebruikten de onderzoekers nicotinamide in combinatie met een ander product; en in twee van de tien studies werd het effect beschreven van een orale vorm van nicotinamide (in combinatie met andere stoffen).
Niacinamide verbetert je huid
Niacinamide (vitamine B3) is nog niet zo bekend als retinol (vitamine A) of vitamine C, maar dit ingrediënt heeft je huid zeker veel te bieden. Of het nu in je serum, crème of een ander product zit: niacinamide is fantastisch als je last hebt van grove poriën, een ongelijkmatige teint en fijne lijntjes.
Niacinamide helpt ook de schade te beperken door vrije radicalen die de huid verouderen (denk aan blootstelling aan UV-straling, milieuvervuiling en irriterende stoffen).

WAAROM JE NIACINAMIDE AAN JE GEZICHTSVERZORGING TOEVOEGT
Grove poriën: Als de poriën vergroot zijn (door een vette huid, blootstelling aan de zon of doordat ze verstopt zijn), zijn ze als het ware opgerekt. Niacinamide helpt de elasticiteit van de huid te versterken, waardoor de poriën weer ‘krimpen’. Bij langdurig gebruik voelt je huid een stuk strakker.
Rode vlekjes: Onderzoek toont aan dat een concentratie van 4 procent (of meer) niacinamide zeer effectief is bij het sneller helpen vervagen van rode vlekjes (bijvoorbeeld ná puistjes). Zolang je tenminste dagelijks een zonnefilter met SPF gebruikt.
Oneffen teint en fijne lijntjes: Net zoals niacinamide bij grove poriën helpt om hun natuurlijke vorm weer aan te nemen, werkt dat voor de hele huid en zal het huidoppervlak gladder aanvoelen en er egaler uit gaan zien. Fijne lijntjes worden daardoor ook minder zichtbaar.
Droge huid: Niacinamide verhoogt de productie van zogeheten ceramiden in de huid. Ceramiden zijn vetverbindingen die verantwoordelijk zijn voor de structuur en het functioneren van de huid. Door het smeren van een crème met Niacinamide, versterk je de huid en verbetert de vochtbalans.Producten voor de droge huid zijn mild, hydraterend en vochtvasthoudend. Ze bevatten ingrediënten als glycerine, niacinamide, hyaluronzuur, bètaglucan en glycolzuur. Deze stoffen zorgen er samen voor dat de vochtbalans verbetert en dat zich geen schilfertjes vormen.

Nazan Tastan
 is de eigenaresse
 van AndBeauty
schoonheidssalon in 's-Hertogenbosch gericht op huidverbetering.
 Met persoonlijke aandacht weet zij
 met iedere behandeling het beste resultaat te behalen. Tevens heeft Nazan onlangs haar eigen label Nazan DermaCare geïntroduceerd in de cosmetica world.
Rijke, fluweelachtige crème verwent de huid met intensieve voeding voor de essentiële schoonheidsslaap. Versterkt met AHAVA's Osmoter TM corrigeert de crème ongelijkmatige toning van de huid en behandelt fijne lijntjes.€48,-Vitamins - AHAVA


Ultra-verfrissende peel-off masker die helpt bij het verminderen van een vale huid en tekenen van vermoeidheid + Vermindert fijne lijntjes, verzacht en verfijnt de huidtextuur
Verwijdert comedonen en reinigt de porien
Voorkomt vroegtijdige huidveroudering.
Geschikt voor alle huidtypen €39,-
Vitamins - AHAVA

Populaire posts