Airco gebruiken in de zomer is geen goed idee / WIST JE DAT?

Airco’s zijn ontzettend populair in de zomer. Als het warm is wil je waarschijnlijk niets liever dan afkoelen bij dit apparaat. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee is?
Volgens Milieu Centraal is een airconditioning namelijk ontzettend slecht voor het milieu. Je zou veel beter voor een duurzamer alternatief kunnen kiezen.

Broeikaseffect

Airco’s zijn op meerdere manieren slecht voor het milieu. Ten eerste bevat het apparaat koelmiddelen met HFK’s. Deze stoffen worden niet afgebroken door de ozonlaag en dragen daarom bij aan het broeikaseffect.

Energie

Airconditionings verbruiken daarnaast heel veel energie, vooral in de zomermaanden. Dit is dus niet duurzaam voor je portemonnee en het milieu. Ook de grondstoffen die worden gebruiken om een airco te maken zijn absoluut niet duurzaam.

Alternatieven

In plaats van een airco kun je veel beter een alternatief zoeken. Een ventilator verbruikt bijvoorbeeld een stuk minder energie én werkt extra goed in combinatie met koude flessen water ervoor. Ook kun je je huis koel houden op andere manieren, bijvoorbeeld door overdag de ramen en gordijnen gesloten te houden. 

WMF Provence Plus Pannenset 5-delig

Nu met 50% korting!


Complete diners bereid je in een handomdraai in de Provence Plus pannenset van WMF! Ze hebben een energiebesparende bodem, mogen in de oven en zijn ook geschikt voor gebruik op inductie.

  • #3 middelhoge kookpannen, 1 lage kookpan en 1 steelpan.
  • # Met energiebesparende TransThermbodem
  • #De pannen en deksels mogen in de vaatwasser.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen (incl. inductie en oven)
Van € 219,95 / Nu € 125,- fonq

We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :)

Populaire posts