Een flesje water kan voor serieus brandgevaar zorgen in een auto / WIST JE DAT?

In de meeste personenauto’s wordt regelmatig eten en drinken bewaard. Met name de mensen die dagelijks veel onderweg zijn hebben vaak een flesje drinken in de auto liggen. Maar wist je dat dit levensgevaarlijk kan zijn?

We kennen allemaal het trucje met het vergrootglas in de zon om vervolgens een vuurtje te kunnen maken. Ditzelfde effect heeft het water in een plastic flesje. Het water reflecteert het zonlicht, dat ervoor zorgt dat de ondergrond vlam kan vatten. Laat de ondergrond nu net de stoffen bekleding in de auto zijn, waardoor het extra snel vlam kan vatten. Brandweerlieden waarschuwen ook andere bestuurders voor dit gevaar. Uit verschillende testen  die zijn uitgevoerd is gebleken dat het zonlicht de warmte via een waterfles met 120 graden versterkt. Hoewel het vuur zich relatief traag ontwikkeld is het toch belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Leg nooit een flesje water op de autostoelen en in het volle zonlicht om een mogelijke brand te voorkomen.

Jaarlijks vliegt er 45.000 keer een auto in de brand in Nederland. Dit kan komen door een vuurpijl met oud en nieuw, maar dus ook door een plastic flesje. Je kunt dan rekenen op de nodige brandplekken en een hoge rekening om de schade te laten vergoeden. De kosten kunnen mogelijk zo hoog oplopen dat het verstandiger is een nieuwe auto aan te schaffen dan de schade te laten herstellen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de waarde van je auto.

paulaschoice

NIEUW: POWER BERRY SERUM

Je huid heeft een gezonde dosis antioxidanten nodig om het effect van schadelijke invloeden van buitenaf tot een minimum te beperken. Geef je huid een gezonde gloed met deze krachtige combinatie van bessen.

13 bessen | 95% natuurlijk / Krachtige antioxidanten, afkomstig uit dertien verschillende soorten bessen, beschermen je huid tegen schade door vrije radicalen. Zo help je je huid gezond te blijven en vroegtijdige tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en bruine vlekjes, tegen te gaan. Het Power Berry Serum helpt daarnaast bij het herstellen, kalmeren en hydrateren van je huid. Het heeft een lichte textuur en geeft je huid een gezonde gloed.15% korting / € 33,00 € 28,05 - paulaschoicePopulaire posts