Hoe maak je alle verschillende soorten pannen schoon ? / INTERIOR - EXTERIOR

Owjeej is  je pan aangekoekt? De pan lijkt misschien niet meer te redden, maar tóch zijn er wel trucjes waarmee je je pan weer schoon kan krijgen.
Verschillende pannen hebben een verschillende manier van schoonmaken nodig. Daarom hebben wij zo goed als alle soorten pannen en de beste schoonmaakmethoden hiervoor op een rijtje gezet.

Gietijzeren pan
Wanneer je gietijzen pan een is geroest , geen probleem! Een beetje roest kun je wegkrijgen met een stukje staalwol. Is het erger? Dan kun je hem laten zandstralen bij een professional.
Een emaille pan
Een emaille pan is aan de prijzige kant, dus het zou zonde zijn om deze weg te gooien. Is hij echt vies en aangekoekt? Zet hem dan op het vuur met wat water en laat dit zachtjes koken. Voeg vervolgens een eetlepel baking soda toe en laat even staan. Vervolgens zal de viezigheid heel makkelijk met een doekje te verwijderen zijn.
Roestvrijstalen pan
Om dit op te lossen kook je eerst wat water in de pan. Leeg de pan vervolgens en bedek de bodem met wat baking soda. Even wachten en je kunt de baking soda met de viezigheid zo wegvegen.
Koperen pan
Koper is erg mooi, maar heeft veel onderhoud nodig. Is je koper aangetast? Gebruik dan een citroen en wat zout om het weer te laten glimmen. Snijd een citroen doormidden en doe wat zout op het vruchtvlees. Schrob hiermee over het koper tot het weer mooi glimt.
De bakplaat
Meestan zijn bakplaten altijd wel aangekoekt en bruin en met een schuursponsje krijg je de viezigheid er niet meer af. Tip dan ook - schoonmaken met waterstofperoxide en baking soda. Doe deze twee ingrediënten op de bakplaat en laat even weken. 
Anti-aanbakpan
Gebruik simpelweg wat afwasmiddel en een zachte spons (geen schuurspons!) om hem schoon te krijgt. Om in het vervolg te voorkomen dat je eten blijft plakken, kun je er voor het koken wat zout op strooien....ja dat wist je zeker niet he?!
Een slowcooker
Plakkerige saus die achterblijft in je slowcooker ..??d. Dit is heel makkelijk weg te krijgen door je pan te vullen met water en wat lepels baking soda. Zet hem dan een uurtje aan en de viezigheid zal helemaal losweken.


WMF Provence Plus Pannenset 5-delig

Nu met 50% korting!


Complete diners bereid je in een handomdraai in de Provence Plus pannenset van WMF! Ze hebben een energiebesparende bodem, mogen in de oven en zijn ook geschikt voor gebruik op inductie.

  • #3 middelhoge kookpannen, 1 lage kookpan en 1 steelpan.
  • # Met energiebesparende TransThermbodem
  • #De pannen en deksels mogen in de vaatwasser.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen (incl. inductie en oven)
Van € 219,95 / Nu € 125,- fonq
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :)

Populaire posts