Hoe verzorg je vetplanten? / INTERIOR - EXTERIOR


Plantenwinkel.nl
Vetplantjes zijn een leuke en gemakkelijke manier om je huis van wat groen te voorzien. De planten staan erom bekend weinig verzorging nodig te hebben. Maar wat moet je dan wél met de plantjes doen?

Veel zon
Vetplantjes hebben weinig aandacht, maar juist veel zon nodig. Ze komen van oorsprong uit een warm klimaat, en gedijen dan ook het best op een plek met veel zonlicht. Gedeeltelijke zon is al goed, maar ze direct in de felle zon plaatsen is het best.
Goede aarde
Wanneer je jouw vetplantjes wilt verpotten en in een leuk potje wilt zetten, is het belangrijk dat je goede potgrond gebruikt. Dit kan al veel verschil maken! Koop dus speciale potgrond voor cactussen of vetplanten, dan weet je zeker dat ze goed zullen groeien.
De beste pot
Vetplanten hebben veel zuurstof nodig om te ademen. Een hippe gesloten glazen stolp ziet er heel mooi uit, maar goed is zo’n gesloten ruimte helemaal niet voor het plantje. Geef de vetplantjes dus een goede pot, het liefst van keramiek of terracotta. Zo ben je verzekerd dat je nieuwe groene vrienden voldoende zuurstof krijgen om te groeien.
Matig met water
Vetplanten kunnen heel goed zonder water, wel 3 weken lang. Maar waar ze níet tegen kunnen, is te veel water. Dan kunnen ze zomaar verdrinken. Geef de plantjes vooral op hete dagen een klein scheutje water, maar doe dit echt maar eens per week. Meer dan dat kan de plantjes al fataal worden.

Ben jij op zoek naar planten?plantenwinkel.nl  is jouw online planten winkel waar je iedere soort plant voor het uitkiezen hebt. Bestel snel en eenvoudig iedere soort plant die voldoet aan al je wensen. Alle planten van plantenwinkel.nl zijn kerngezond en van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Met een zeer gemotiveerd team van werknemers zorgt Plantenwinkel.nl er iedere dag weer voor dat jouw bestelde planten met veel liefde verpakt en netjes bij jou thuis afgeleverd worden. Maak van je tuin, balkon, huiskamer of kantoor een groen paradijs met de planten van plantenwinkel.nl

Populaire posts