Tips om je tuinmeubelen te onderhouden / INTERIOR - EXTERIOR

Tuinmeubels zijn van Loberon
Om welke reden je ook graag buiten zit; van het tuinmeubilair wordt dankbaar gebruik gemaakt en zeker niet zo gek dat je er dan ook zuinig mee om wilt gaan. Met deze 3 tips kun je je tuinmeubelen onderhouden.

Tuinmeubelen van hout zijn natuurlijk prachtig, maar ze hebben veel meer onderhoud nodig dan stoelen en tafels die gemaakt zijn van kunststof of aluminium. Tevens zijn meubels die gemaakt zijn van rotan of riet veel kwetsbaarder dan de meeste materialen. Voordat je meubelen aanschaft is het daarom wijs om te kijken naar het materiaal van de meubels. En je hoeft niet meteen bang te worden dat je diep in de buidel moet tasten voor meubels die makkelijk te onderhouden zijn.

Tevens doe je er verstandig aan om meteen een beschermhoes aan te schaffen. Met een beschermhoes hoef je bijna niet meer om te kijken naar je spullen. Als het winter wordt, is het altijd verstandig om meubels binnenshuis op te bergen.

#Houten meubelen
Deze pareltjes geven je tuin een natuurlijke en moderne stijl. Helaas zien je houten spullen er na een jaar lang niet meer zo mooi uit als toen je ze kocht. Om te voorkomen dat algen en mossen zich aan het hout hechten, is het van belang dat je je houten meubels regelmatig schoonmaakt met een sopje. Overigens is het goed afspoelen van je spullen vaak al voldoende. Doorweekt hout laat immers veel vuil al vanzelf los. Het vuil dat er nog niet af is, kun je vervolgens met een harde borstel en houtreiniger verwijderen. Als er toch aanslag op je houten meubels zit, kun je dit goed verwijderen met wat groene zeep. Maak simpelweg een sopje van groene zeep en voeg daar nog een paar druppels soda aan toe en reinig vervolgens met een zachte borstel.
#Rotan meubelen: voor rotan meubels moet je niet het eerste en het beste schoonmaakmiddel gebruiken dat je vindt. Je moet deze meubels voor regulier onderhoud namelijk behandelen met een speciale onderhoudswax. In de zomer kun je rieten en rotan meubels schoonmaken met een zachte borstel en een sopje met zout water.
#Stalen, aluminium en kunststof meubelen
Deze kun je gewoon doen met een niet-bijtend middel en een zachte spons. In de zomer kun je ze schoonmaken met een beetje soda en een speciaal pH-neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik ook hiervoor een zachte spons om te voorkomen dat er krassen op je spullen komen. 

We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Bij Loberon vindt u tafels, stoelen en banken van diverse materialen: - houten, stenen, ijzeren en kunststoffen meubels van natuurlijke grondstoffen benadrukken de uitstraling van uw bloeiende tuin in landelijke stijl. Monumentale stenen meubels zijn echte eyecatchers in een barokke, elegante tuin. Dankzij kunstige ijzeren stangen krijgen de tuinmeubels een vintage look. Tafels van kunststof met glazen platen vullen uw moderne design aan.Populaire posts