Tips voor als je verbrand bent / VERZORGING

Heb jij teveel van het zonnetje genoten en ben je zo rood als een kreeft? en heb je pijn?  Er zijn namelijk een aantal handige lifehacks met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes en trucjes waarmee je van de pijn en roodheid af bent. 
1. Kalmerend bosvruchten-mengsel / Hiervoor heb je één kop rijpe bosvruchten nodig (zoals frambozen, aardbeien en bramen) en één kop Griekse yoghurt. Je moet het fruit een klein beetje kapot prakken en vervolgens mengen met de yoghurt. Daarna smeer je een deel van het goedje op je huid. De rest bewaar je gewoon in de koelkast en kun je een paar uurtjes later weer gebruiken. De bosvruchten bevatten namelijk een grote hoeveelheid ellaginezuur, een soort antioxidant dat de huidcellen beschermt tegen UV-stralen en de melkeiwitten in de yoghurt verzachten de ontstoken huid.
2. Lauw - koud-  Douchen /Wat ook werkt, is het nemen van een lauwwarme douche. Daarna kun je eventueel nog een paar natte, koele handdoeken op je huid leggen. Let op! Gebruik geen douchegel of zeep, aangezien deze de huid uitdrogen. 
3. Aloë vera /Aloë vera is een plantenextract dat een kalmerende en herstellende werking heeft op de huid. Ideaal dus als je verbrand bent. Gebruik bijvoorbeeld een crème of aftersun waar dit ingrediënt in zit. 
4. Appelazijn /Appelazijn werkt verzachtend en voedt de huid. Goed als je te lang in de zon hebt gezeten dus. Doe het op een washandje en dep het zachtjes op de verbrande plekken.
5. Draag losse kleding /Om te kunnen genezen, is het belangrijk dat je huid goed kan ademen. Daarom is strakke kleding een echte boosdoener die het genezingsproces vertraagt. 
6. Pijnstiller /De pijnstiller helpt om de roodheid, zwelling en pijn te verminderen. 
7. Kamille /Zet een pot kamillethee, laat deze afkoelen in de koelkast en laat hier vervolgens heel kort een paar watjes in weken. Deze leg je op de verbrande plekken en klaar is Kees.
8. Drink water /Het is erg belangrijk om veel water te drinken omdat je lichaam erg veel vocht verliest als het oververhit is. Zo houd je de temperatuur van je lichaam laag en hydrateer je de huid.
Wel even belangrijk om te weten! Smeer je dan ook altijd goed in en vermijd de zon wanneer deze op z'n sterkst is (tussen 10 uur 's morgens en 4 uur 's middags). Een verbrande huid heeft namelijk minstens drie dagen nodig om te herstellen.


Dagje strand of zwembad gepland? Een fijn strandlaken mag dan zeker niet ontbreken. Het strandlaken heeft een badstof weefsel, waardoor het goed vocht opneemt. Ideaal om jezelf af te drogen na een duik in het zwembad of in zee.
Dit strandlaken heeft een mooie uitstraling door mooie details als franjes aan de korte kanten. Tevens is het voorzien van het geweven Elveden dessin uit de Heritage Collectables lijn. Door het royale formaat (90x180 cm inclusief franjes) is het strandlaken ook prettig om op te liggen.Het strandlaken is gemaakt van 100% katoen.

€ 29,95 Klik hier voor je aankoop
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.Dankjewel :) 

Populaire posts