Vrouwen krijgen sneller blauwe plekken...maar waarom? / GEZONDHEID

Je kent het wel! Je wordt wakker en er zit ineens een blauwe plek op je been. Je kunt je niet herinneren dat je gestoten hebt, maar kun je wel zomaar een blauwe plek krijgen ook al ben je helemaal niet klunzig? Ja, dat kan dus echt.
Voor al die onverklaarbare blauwe plekken hebben wij goed nieuws: dit heeft niets met klunzigheid te maken. Minder goed nieuws: het kan verschillende oorzaken hebben. Een daarvan is dat je als vrouw meer ‘pech’ hebt.

Waarom heeft de één sneller een blauwe plek dan de ander? Daar zijn echetr meerdere verklaring voor, maar het is in ieder geval geen toeval dat je als vrouw sneller en vaker onder de blauwe plekken zit dan een man. “Dit komt omdat vrouwen over het algemeen een dunnere huid hebben met minder onderhuids vetweefsel. Daardoor zijn vrouwen gevoeliger voor het beschadigen van de onderhuidse bloedvaatjes. Je ziet dit ook bij ouderen; ook zij hebben vaak een hele dunne huid met weinig onderhuids vetweefsel.”
Wanneer je bloed minder goed kan stollen, is de kans ook groter dat je sneller blauwe plekken krijgt. Dit komt bijvoorbeeld voor bij mensen die een erfelijk tekort hebben aan bepaalde stollingseiwitten zoals bij de ziekte van von Willebrand of bij hemofilie. Daarnaast hebben bepaalde medicijnen invloed. “De bloedstolling kan minder goed werken bij het gebruik van antistollingsmedicijnen om trombose te voorkomen. Door de medicijnen wordt het maken van een stolseltje iets vertraagd, waardoor het iets langer duurt voordat het bloedvat weer is afgesloten. De kans op meer en grotere blauwe plekken is dan groter. Vergeet ook de aspirine en ibuprofen niet. Die werken namelijk  bloedverdunnend.”

Tot slot kan het vaak hebben van blauwe plekken betekenen dat je een vitaminetekort hebt. “Het gaat dan met name om vitamines die nodig zijn om een goede bloedstolling in stand te houden. Bij een gebrek aan vitamine B12, foliumzuur, vitamine C of vitamine K kan het langer duren voordat het bloeden onderhuids stopt en dus zit je ook langer onder de blauwe plekken.”

DEALS DIE JIJ NIET MAG MISSEN!
Youngblood Ultimate Concealer - Deep is een rijke en romige minerale concealer die zorgt voor een perfecte, zijdeachtige en natuurlijke dekking. Het product is donkerbruin en bevat lichtreflecterende mineralen waardoor de huid er egaler uitziet. Evenals vitamines die donkere randen minimaliseren en fijne lijntjes gelijk maken. Deze concealer heeft een hoge dekkingscapaciteit.  37,17 €  11,04 NiceBeauty - Deals

M2 Beauté Eyelash Activating Serum 
M2 Beauté Wimperactiverend Serum is een onderdrukking voor sterkere, langere en vollere wimpers. De Tipping Room bevat de hoogactieve MDN-stof, die de natuurlijke groei van het oog stimuleert, terwijl Biotin (vitamine B7) de rocker lijkt te versterken en de levensduur van de rocker verlengt. Behalve dat de touwen langer, dichter en sterker worden, zal deze in sommige gevallen donkere randen geven met een meer harmonische boog. Na slechts 6-8 weken begin je resultaten te zien en na 16 weken wordt het optimale resultaat bereikt. Voordelen: - Hoeken voor sterke, lange en volle wimpers - Stimuleert de groei van de randen - Versterkt de wimpers - Verlengt de levensduur van de wip - In sommige gevallen kan het donkere randen veroorzaken - Resultaten na 6-8 weken Gebruik ** - Aanbrengen als vloeibare eyeliner - Aanbrengen op de rug - Aanbrengen eenmaal daags - bij voorkeur op een schone huid 's avonds 124,58 /67,57 NiceBeauty - Deals

Orofluido is een skønhedselixir voor alle haartypes, die je haar wraps in luxe. Het bevat drie natuurlijke oliën in een prachtige mengsel met niet-vette en snel in het haar geabsorbeerd zonder dat er residu van het product. De olie aromatische geur van ambre gecombineerd met vaniilje, neemt je mee op een reis naar een heerlijke geur heelal met een moderne oriëntaalse uitdrukking. 26,33  11,04 NiceBeauty - Deals

We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :) NiceBeauty - Deals


Populaire posts