Wat moet eerst, concealer of foundation? / MAKE UP - VERZORGINGDe meest gangbare manier is om eerst concealer aan te brengen en dan foundation. Omdat je met concealer oneffenheden wegpoetst is concealer vaak wat lichter van kleur. 
Soms ook oranje (om donkere circels onder je oog mee te camoufleren) en soms ook wat groener (om rode vlekjes mee te camoufleren). Concealer gebruik je om te corrigeren en om je teint te egaliseren, maar heeft dus vaak een kleur die niet je exacte huidskleur is. Als je er dan vervolgens een laagje foundation over aanbrengt maak je het geheel weer egaal.

Soms heb je vlekjes en littekens die hardnekkig zijn, waardoor die delen van je gezicht extra dekking nodig hebben. Je kunt dan het beste over de foundation heen wat concealer aanbrengen op een deppende manier. Als je het goed blend met de foundation ziet het er uiteindelijk ook weer mooi egaal uit. Ook als je concealer wilt gebruiken om te shapen moet je deze over je foundation heen aanbrengen.
Het antwoord op deze vraag is dus dat je concealer zowel onder als over je foundation kunt aanbrengen, maar gebruik je kleurcorrigerende concealer (oranje, paars, groen), dan kun je deze het beste onder de foundation aanbrengen omdat je het anders gaat zien. Ga je shapen met concealer dan moet dit juist over de foundation heen.

LEES OOK!
Wat kan je allemaal doen met een concealer
Hoe vindt ik mijn foundation?Het merk Ahava Active Dead Sea Minerals heeft huidverzorging op basis van actieve mineralen uit de Dode Zee. De actieve mineralen brengen de huid in balans. Ahava is dierproefvrij, parabenen vrij en dermatologisch getest.


Ahava Comforting Cream is een zachte, genezende dag en nacht crème voor de gevoelige huid.
Comforting Cream verlicht de symptonen waar een over gevoelige huid mee te kampen heeft, zoals roodheid, droogte en schilfertjes. Deze crème maakt de huid sterker waardoor negatieve prikkels minder vat krijgen en de huid minder gevoelig wordt. Het resultaat is een zachte, rustige huid die beter beschermd wordt tegen irritatie.
Tip: Het Ahava Intensive Hydration Cream Mask kan ook goed toe gepast worden op een zeer gevoelige huid. Dit masker is prettig bij koude winters en ruwe wind om de gevoelige huid –  in combinatie met de Ahava Comforting Cream – sneller te herstellen en verzachten. 


Populaire posts