Wat zeggen je eetbuien over jouw gezondheid? / FOOD

Eetbuien je kent het wel...maar wat als je maar niet van chips, friet of chocola kan afblijven? Dat zijn nou niet echt voedingsmiddelen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Toch kunnen deze eetbuien iets zeggen over wat we nodig hebben.

Chips & Patat
Trek in chips of friet kan een signaal zijn dat je weinig gezonde vetten binnenkrijgt, zoals omega 3-vetzuren. Ook kun je volgens een voedingsexpert behoefte hebben aan vetoplosbare vitamines als je hunkert naar vette snacks. Denk aan vitamine A, D, E en K.

zout
Zout ...jouw trek in zout voedsel duiden op een tekort aan (één van) de volgende mineralen:
* Calcium
* Magnesium
* Zink
* IJzer
* Kalium
* Natrium
Dit tekort kan ontstaan als we intensief gesport hebben en of zweten nadat wij heftig schoonmaak taken in huis hebben gevoerd...maar blijf je trek houden in zoute voeding, laat dan even het mineralengehalte in je bloed nakijken.

Chocola
Chocola...hmmmm vitamine B, ijzer, koper of magnesium tekort. Het kan ook zijn dat je gestrest bent en behoefte hebt aan ontspanning. Magnesium is een manier om dat voor elkaar te krijgen, want het verlaagt de hoeveelheid stresshormonen in je bloed en zorgt ervoor dat je spieren ontspannen.

Kaas
Je hebt behoefte aan aminozuur! Dit aminozuur, l-tryptofaan, kan ons lichaam niet zelf aanmaken. We moeten het dus via onze voeding binnenkrijgen. Kaas bevat een behoorlijke hoeveelheid l-tryptofaan, maar garnalen, walnoten en kikkererwten net zo goed.  En op het vraag waar Aminozuur nou goed voor is? .. om je beter te voelen en om te ontstressen.

Koffie
Volgens een voedingsexpert kan trek in koffie duiden op een ijzertekort. Heb je ook andere klachten, zoals moeheid of haaruitval, dan kan het een idee zijn om even naar de huisarts te gaan om je ferritine- en hemoglobinegehalte te laten controleren.
Owja...Je kunt echter ook snakken naar vers voedsel en groenten, zoals boerenkool of broccoli. Volgens een voedingsexpert verschijnt dit verlangen naar verse ingrediënten wanneer je lichaam meer vitamine C, calcium, ijzer of magnesium nodig heeft. 

Volgende keer gaan we het hebben over suiker cravings?KLIK! Ga hier naar desigual

Populaire posts