Zo bestrijd je motten en maden in huis / INTERIOR - EXTERIOR


Het huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Zeker niet als je af en toe wat leuke trucjes weet... vandaag gaan wij het over kledingmotten, maden en meelmotten bestrijden....
Motten
Ze komen af op vocht en broeierige weefsels en materialen. Dus ook op jouw lichaamsvocht als je gedragen kleding terughangt in de kast. Of als je kledingstukken nog niet droog zijn. Zet daarom je kasten ’s nachts regelmatig open om het te laten doorluchten. .Een belangrijk probleem is dat kasten vaak te vol zitten. Je kledingstukken kunnen niet ademen en daar zijn de motten dol op. Ze eten jouw bacteriën op én je oude jas. Wat goed helpt, zeker in laden met ondergoed, sokken enzovoorts: leg er laurierblaadjes in. Daar houden ze echt niet van!

Maden
Als je varkensvlees, spareribs of de verpakkingen ervan dagen in de vuilnisbak laat broeien, komen er maden. Ze kruipen overal doorheen. Gooi je vuilniszak weg of verpak het, zodat ze zich niet zo snel kunnen uitbreiden en met hele legers overal op en onder kruipen.

Meelmotten
Ze komen vaak in je voorraadkasten en leggen eitjes op je voedsel. Ze houden van droog voedsel zoals meel, crackers of rijst. Bovendien houden ze van warmte.  Je kunt het wel voorkomen door je droge voedsel in afsluitbare potten te bewaren. En wel belangrijk ook om te weten: ga met schone handen of een schoon voorwerp in de potten, want ze zitten er zo. Ze verbreiden zich door de hele keuken. Let op! Als je kleine zwarte puntjes ziet in je kasten: dat zijn de eitjes. Zo snel mogelijk weghalen dus! Kijk ook regelmatig naar de houdbaarheidsdatum van kwetsbare producten.


Shop hier Doutzen's favorieten / Repeatcashmere
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :)

Populaire posts