Zo houd je wespen op afstand / WIST JE DAT?

Begin jij al te gillen als je een wesp ziet? Blijf je verstijfd zitten of ga je om je heen slaan? Daar kunnen we helaas niets aan veranderen, maar we kunnen wel tips geven om de kans zo klein mogelijk te maken dat je gestoken wordt. 

#Vooral rustig blijven
Je raakt in paniek, springt uit je stoel en rent weg. Of misschien ga je uit paniek wel om je heen slaan. Doe dit juist niet! Blijf gewoon rustig zitten en beweeg je niet. De wesp zal je niet zomaar steken, alleen als hij klem komt te zitten. Een wesp steekt vooral als hij in paniek is, dus als jij in paniek bent is de kans juist groter dat je gestoken wordt. Dus, doe de volgende keer als je een wesp ziet alsof je een levend standbeeld bent en wacht tot hij weg is.

#Zoet
Draag zo weinig mogelijk deodorant en parfum (kies voor een geurloze deodorant, bijvoorbeeld). Wespen komen namelijk af op zoete geuren, dus je wil niet dat ze jou als lekker hapje zien.

#Felle kleuren kleding
Andere manieren om wespen op afstand te houden zijn door felle kleding links te laten liggen. In felle kleuren geel, paars, rood en blauw zie je er uit als een prachtig gekleurd bloemenveld en dus een perfect, zoet hapje voor de wesp. Wit, groen en lichtbruin vinden ze niet aantrekkelijk, dus deze neutrale kleuren zijn beter.

#En natuurlijk eten
Als je op een terrasje zit, dek dan je eten en drinken af als je het niet gebruikt. Wespen zijn op zoek naar (zoet) eten en willen dus best even van jouw bordje mee smikkelen. Door alles af te dekken komen ze er minder gauw op af. Ook komen ze op eiwitrijk voedsel, dus vlees- en vissoorten zijn ook een aantrekkelijke bron.Denim jack met Mickey € 99,95 / desigual
Populaire posts