12 jaar slaaf / BOEK VAN DE WEEK!

    ‘12 jaar slaaf’ is het aangrijpende relaas van Solomon Northup over zijn gevangenschap in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij en in datzelfde jaar verschijnt ‘12 jaar slaaf’. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem. 
‘12 jaar slaaf’ is verfilmd door de Britse filmmaker Steve McQueen en werd geproduceerd door onder anderen Brad Pitt. ‘12 Years a Slave’ won de Golden Globe voor Beste Film en is genomineerd voor negen Oscars, waaronder die voor Beste Film.

Van € 12,50 / Nu voor € 5,- Bookspot.nlExfoliëren is een belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine. Het zorgt niet alleen voor een gezondere huid; door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen zorgt het er ook voor dat de andere verzorgingsproducten in je routine beter door je huid kunnen worden opgenomen. Voor ieder huidtype en huidprobleem kan een leave-on-exfoliant een groot verschil maken. Het toevoegen van deze stap aan je routine is de snelste, meest effectieve manier om een stralende, gladdere, gehydrateerde, egalere huid te krijgen. Klik hier en lees meer hierover - Paulaschoice
Populaire posts