Dit zijn tekenen dat je ( misschien ) te weinig vezels binnenkrijgt ? / FOOD - GEZONDHEID

Het eten van vezels heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Toch krijgen we dagelijks vaak maar 15 gram vezels binnen. Terwijl dat minimaal 30 gram moet zijn. Eet jij er genoeg? Dit zijn de signalen dat je té weinig vezels binnenkrijgt.


Alweer honger?
Heb je vaak een half uur na het ontbijt alweer honger? Dat is een teken dat er te weinig vezels in de maaltijd zaten. Vezels verteren het eten een stuk trager, waardoor je langer een voldaan en vol gevoel hebt. Eet daarom tijdens het ontbijt volkoren brood of crackers. Je zult het verschil gauw genoeg merken.
Vezels zitten met name in volkorenproducten, de schillen van fruit en celwanden van groenten. Echte vezelbommen zijn gekookte bruine of witte bonen, gedroogde vijgen, volkoren pasta, volkoren brood, geroosterde kikkererwten en gekookte kapucijners.

Stoelgang
Kun je een langere tijd niet goed naar het toilet? Dat kan komen doordat je te weinig vezels hebt gegeten. Vezelrijke voeding is belangrijk voor een goede spijsvertering en goede stoelgang. 
Hoog cholesterolgehalte
Een té hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Gelukkig kun je door veel vezels te eten je cholesterol beïnvloeden. Er zijn twee soorten vezels: oplosbare en onoplosbare vezels. De eerste groep heeft een gunstig effect op je cholesterol. Deze vezels absorberen cholesterol uit je voeding en voeren dit via de stoelgang af. Hierdoor daalt het cholesterolgehalte. Voorbeelden van oplosbare vezels zijn o.a. sinaasappels, perziken, schorseneren, witlof, prei en peulvruchten.

Mocht je je herkennen in één van de drie dingen hierboven, is het dus belangrijk om meer vezels te gaan eten. 


Lees ook ! Waarom zijn vezels zo belangrijk?WMF Provence Plus Pannenset 5-delig

Nu met 50% korting!


Complete diners bereid je in een handomdraai in de Provence Plus pannenset van WMF! Ze hebben een energiebesparende bodem, mogen in de oven en zijn ook geschikt voor gebruik op inductie.

  • #3 middelhoge kookpannen, 1 lage kookpan en 1 steelpan.
  • # Met energiebesparende TransThermbodem
  • #De pannen en deksels mogen in de vaatwasser.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen (incl. inductie en oven)
Van € 219,95 / Nu € 125,- fonq

We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :)

Populaire posts