Een groene tuin zorgt evoor dat je langer in je eigen huis blijft wonen / INTERIOR - EXTERIOR

Wist je dat senioren een stuk langer in eigen huis kunnen blijven wonen als ze hun tuin groen houden?, namelijk; Naarmate je ouder wordt, kunnen er veel gezondheidsklachten helaas ontstaan maar door te gaan tuinieren zou het tegen een aantal van deze klachten kunnen werken.

Gezond tuinieren

70% van de Nederlanders beschikt over een tuin. Het grootste deel van de 65-plussers heeft zelfs een ruime tuin. Genoeg ruimte om te tuinieren dus! En laat deze activiteit nou net goed zijn voor je gezondheid. Zo is er bewezen dat het zorgt voor een beter geheugen, minder stress en een beter humeur. Daarnaast gaat je concentratievermogen omhoog en is het goed voor de algemene gezondheid. En dat beetje extra bewegen kan natuurlijk ook geen kwaad.. Bukken, traplopen, zwaar werk: het gaat allemaal niet meer vanzelf dat is soms inderdaad lastig voor ouderen om het te doen. Gelukkig zijn er een aantal tools die je kunnen helpen. Zo kun je wandbeugels (ja, dezelfde als in de badkamer) installeren of een traplift aanschaffen. Zorg ook voor voldoende zitplek en geen grote obstakels in de tuin.


Ben jij op zoek naar planten?plantenwinkel.nl  is jouw online planten winkel waar je iedere soort plant voor het uitkiezen hebt. Bestel snel en eenvoudig iedere soort plant die voldoet aan al je wensen. Alle planten van plantenwinkel.nl zijn kerngezond en van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Met een zeer gemotiveerd team van werknemers zorgt Plantenwinkel.nl er iedere dag weer voor dat jouw bestelde planten met veel liefde verpakt en netjes bij jou thuis afgeleverd worden. Maak van je tuin, balkon, huiskamer of kantoor een groen paradijs met de planten van plantenwinkel.nl

Populaire posts