Herfstblues / GEZONDHEID - LIFESTYLE


Wanneer de dagen weer wat korter worden en de zon zich wat minder laat zien ..donker en grauw, nergens meer zin in.Je voelt je dan futloos en bent snel geïrriteerd en dan pak je fleece en gaat hangen op de bank....terwijl je eigenlijk best wel kan genieten van de herfst.

Maar het  kan zo zijn,  zonder het in de gaten te hebben slachtoffer bent geworden van de Herfstblues. Om jou elke vorm van herfstdip te helpen vermijden, delen we hieronder enkele nuttige tips.

Licht
Het is inmiddels  bekend dat het gebrek aan licht zorgt voor een tekort aan vitamine D. Vitamine D krijg je door de zon, geeft ons energie en laat ons vaak vrolijk voelen, want de zon beïnvloedt dit je vrolijke energie. Zorg er daarom voor dat je ook in de herfst lekker naar buiten gaat. Het lijkt misschien grauw en bewolkt buiten, maar de lichtsterkte buiten zorgt er toch voor dat jouw stemming wordt verbeterd.
Spreek af met vrienden
Door voortdurend alleen thuis te zitten, sta je te veel stil bij alles wat je niet aanstaat. Dat het wéér regent bijvoorbeeld, of dat je tuinplanten er toch wel erg triest bijhangen. Zorg daarom voor wat afleiding en ga gezellig met je vrienden iets drinken. Samen lachen stimuleert bovendien de productie van gelukshormonen.
Probeer nieuwe dingen
Ban de sleur uit je dagen door geregeld iets nieuws uit te proberen. Of je nu kiest voor een cursus breien, lessen français, of YouTube-filmpjes die je verfrissende haarstijlen aanleren … van nieuwe dingen leren word je spontaan vrolijk. Bovendien geeft het je iets om elke dag naar uit te kijken.
Eten
Je lichaam schreeuwt vaak tijdens de herfstblues om koolhydraten en gek we komen altijd paar pondjes bij.  Het eten van koolhydraten en suiker geeft namelijk dopamine aan de hersenen. Dopamine geeft jouw voor korte termijn een blij gevoel...en om die prikkels te krijgen gaan we meer snacken. 
Maar wat kun je eraan doen? Eet in plaats van heel veel koolhydraten juist pure chocolade met veel cacao, noten of vers fruit. Dit eten is gezonder, maar geeft bijna hetzelfde effect in de hersenen.  Eet daarnaast ook wat meer vette vis. Vette vis bevat namelijk vitamine D en hier kunnen we wel wat extra van gebruiken.
Owja ook goed om te weten.
En als je dan na een lekkere boswandeling onder je dekentje kruipt met een handje noten. Kies dan een komedie film in plaats van een zware drama film. Want drama film of negatieve nieuws kan ook zorgen dat wij somber van kunnen worden.


Jas van Paul and Joe € 875,- /bylotte
Jas van Max Mara € 579,95    /bylotte
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :)

Populaire posts