Tips voor planten en verplanten in de herfst / INTERIOR - EXTERIOR

Herfst.....dit kleurrijke seizoen is de perfecte periode om te planten en te verplanten. Je bloemen en planten krijgen goede grond om zich in alle rust voor te bereiden op het voorjaar, en jij krijgt een flinke dot frisse lucht en lichaamsbeweging. 

#1. Bloembollen houden van een beetje vochtig, en lekker warm. Laat deze tijd van het jaar daar nou perfect voor zijn: de zomerse zon heeft haar warmte in de grond achtergelaten, herfstige buitjes doen de rest. Daarna moet de kou erover heen, dus zorg dat je de eerste vorst in ieder geval voor bent. Kijk voor je aan de slag gaat even goed naar het weerbericht en kies een bewolkte dag uit: zo worden de wortels niet beschadigd door zonlicht. 

#2. Een lekker zonnetje, dat doet zo'n bolletje goed. Zoek dus een zonnig plek uit in de tuin. Geef ze wat extra water op zonnige, droge dagen. Bescherm ze met een vliesdoek op koude dagen.

#3. Zorg voor de juiste plantdiepte want het is belangrijk dat bollen op de juiste diepte geplant worden, meestal is dit ongeveer twee tot drie keer de doorsnede van de bol. Deze diepte kun je vervolgens heel gemakkelijk bepalen met een bollenplanter. Als je het gat met de planter gegraven hebt, plaats je de bol in de grond met de punt omhoog. Doe er wat aarde overheen uit de planter en druk de grond goed aan. € 179,99
Jas van jacquard. Met grafisch lichtglanzend dessin. Elegante liggende kraag met blinde knopenlijst, bindceintuur en opgestikte zakken. A-lijn. Met wattering en lichte, hoogwaardige taftvoering./ tot en met maar 58/60

Shop hier /Ulla Popken
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel. 
Dankjewel :)Populaire posts