Homemade hoestsiroop met tijm en salie / GEZONDHEID


Het weer wordt frisser en natter..en velen onder ons heeft weer de griep te pakken!
Natuurlijk kun je hoestdrank, tijmsiroop of dennensiroop kopen bij de drogist, maar het is goedkoper en natuurlijk honderd keer leuker en interesanter om je eigen hoestsiroop te maken! Zeker wanneer de kruiden ook nog eens uit je eigen tuin komen. ...Namelijk;

Tijm
Tijm is antibacterieel en slijmoplossend, en daarnaast smaakt en ruikt het ook nog eens heerlijk! Niet voor niets wordt tijmsiroop ook bij de reguliere drogist verkocht als middel bij hoesten en keelpijn.
Salie
Ook salie is antibacterieel, slijmoplossend, en het heeft een ontstekingsremmende werking. Het wordt al duizenden jaren gebruikt als geneeskrachtig kruid.
Lavendel
Lavendel is echt een alleskunner! Naast de sterk antibacteriële eigenschappen staat lavendel ook bekend om zijn schimmel- en virusdodende werking. En net als de andere twee is ook lavendel slijmoplossend.
Kamille
Kamille werkt ontstekingsremmend, verzachtend, kalmerend en pijnstillend. Gebruik kamille niet wanneer je zwanger bent of bloedverdunners gebruikt.

Wat heb je nog meer nodig?
Nu je weet wat voor kruiden je kunt gebruiken, kun je aan de slag om je eigen siroop te maken! De hoeveelheid kruiden komt niet op de gram nauwkeurig. Een “bosje” is voor  een flinke handvol. Wanneer je meer kruiden gebruikt, wordt je siroop natuurlijk sterker. Naast deze kruiden voeg je water en suiker om de siroop te maken, en honing omdat het nog eens een extra conserverende, verzachtende en antibacteriële boost geeft. 

Maar wat ook echt goed is ? 

Deze Chinese Patent Medicine is een traditionele Zuid-Chinese kruiden-hoestsiroop, vervaardigd in Singapore, en erg populair in Zuidoost-Azië, Indonesië, Maleisië en onder immigranten uit de regio’s die in de Verenigde Staten wonen. Alle ingrediënten zijn tincturen en extracten van slijmoplossende kruiden en wortels. African Sea Coconut Brand Cough Mixture is een snelwerkend hoestmiddel dat voornamelijk wordt gebruikt om slijm, opluchtinghoest en keelpijn te verminderen en los te maken. € 6,50 Klik hier en kijk voor meer bij The OrientalShop
De bekende Pei Pa Koa formule, is een oud bewaard chinees recept gemaakt van natuurlijke chinese kruiden en honing.
De formule heeft bijzondere werkingen als het verlichten van hoest, het verwijderen van flem en het verzachten van de keel en stembanden. Het pakt direct de kern van ademhalingsklachten en voed van binnenuit.€ 6,50 
Klik hier en kijk voor meer bij The OrientalShop

Populaire posts