Maagzuurremmers: mogelijk kankerverwekkende stof / GEZONDHEID


De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd gaat op zeer korte termijn maagzuurremmers terugroepen omdat er mogelijk kankerverwekkende stoffen in zitten. Dat ontdekte de onderzoeksredactie van RTL Nieuws. Het gaat om maagzuurremmers met de stof ranitidine.De medicijnen worden binnenkort uit de schappen gehaald.

Maagzuurremmers met ranitidine
Bijna 150.000 mensen in Nederland krijgen maagzuurremmers met de werkzame stof ranitidine voorgeschreven. Daarnaast kun je het medicijn ook zonder recept kopen bij de drogist. Welke medicijnen de inspectie precies gaat terugroepen, is nog niet bekend. Ook is het nog onduidelijk per wanneer het medicijn uit de schappen wordt gehaald en of de terugroepactie ook geldt voor maagzuurremmers die patiënten al in huis hebben. De inspectie laat aan RTL Nieuws weten: “We zullen hier begin volgende week meer details over bekend maken. Het is belangrijk dat patiënten niet zomaar stoppen met hun geneesmiddelen. Er is geen acuut risico.”
Kankerverwekkend
De maagzuurremmers met ranitadine worden teruggeroepen omdat ze mogelijk de kankerverwekkende stof nitrosamine bevatten. Dit is waarschijnlijk ontstaan tijdens de productie van de medicijnen. Inmiddels is bekend dat in Nederland meerdere partijen zijn waarin nitrosamine is aangetroffen. Hoeveel medicijnen deze gevaarlijke stof bevatten, kan de inspectie nog niet zeggen.

MOOI HE??!


Deze Fanny pack is van mooi stevig rundleer met een hair-on afwerking. De Hipster kan op twee manieren gedragen worden: als crossover of om je middel./€ 69,95 Damestassen&zo

Chabo Biker
Soepel leren jasje van zacht lamsleer met stoere afwerking op de armen en op de rugzijde.
- mooie pasvorm en vallen goed op maat
- afgewerkt met stevige voering
- in vier maten: 36-38-40-42
- drie kleuren: zwart, cognac en bleu anthracite
€ 279,- Damestassen&zo


We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :) 

Populaire posts