Winterse kruiden en specerijen die een warmte effect geven / KRUIDENBLOG

Pepernoten, stoofpotjes of glühwein. ..dit zijn de typische winterkruiden en -specerijen die ook ‘winterwonderen’ kunnen verrichten. Meer energie, meer warmte en minder snotneuzen. Doe deze kruiden in je thee, gooi ze in je pan, in je bad of druppel ze als etherische olie op een brandertje.

#Kruidnagel
In zo’n piepkleine kruidnagel zit een berg gezonds. Denk aan magnesium, calcium, mangaan en vitamine C. Is iedereen om je heen grieperig of verkouden? Vernevel dan op een brandertje een mix van kaneel, kruidnagel, eucalyptus, citroen en rozemarijn. Dat ruikt heerlijk, helpt de weerstand en reinigt en ondersteunt je longen.
Kruidnagel verzacht ook echt je kiespijn. Dat komt door de stof eugenol, die heeft een iets verdovend effect. Het neemt de pijn voor een tijd weg, maar je moet dus nog echt de hulp van je tandarts inroepen.
#Rozemarijn
Een bad met rozemarijn is ideaal om je doorbloeding aan te zwengelen. Niet alleen het warme badwater, ook de rozemarijn zelf zorgt er zo voor dat je minder koud wordt en je energieker voelt.
Het inademen van de etherische olie uit rozemarijn werkt verzachtend bij verkoudheid, omdat het slijm in je luchtwegen kan oplossen en een kop rozemarijnthee kan wel je stemming oppeppen.
#Cranberries
In cranberries zitten veel vitamine C en antioxidanten in, werkzaam tegen blaasontsteking, griep en verkoudheid. Uit onderzoek blijkt dat het drinken van 240 milliliter puur cranberrysap per dag het aantal urineweginfecties, ofwel blaasontsteking, met zo’n veertig procent kan terugdringen.In de bessen zitten veel verschillende vitamines en mineralen. Veel van deze mineralen spelen ook een belangrijke rol bij het transporteren van energie ..tja  we kunnen allemaal in de winter wel een extra portie energie gebruiken
#Kaneel
Kaneel is gezond; het zit vaak in huismiddeltjes tegen griep en verkoudheid, omdat het je immuunsysteem ondersteunt. Een kopje kaneelthee na de maaltijd helpt de spijsvertering en kun je gebruiken tegen diarree en winderigheid. Tot slot zit kaneel vol antioxidanten en helpt je langer jong te houden.
#Steranijs
Binnen de Chinese geneeskunde staat steranijs bekend als een verwarmend kruid. Ideaal als keukenkacheltje voor koukleumen. Steranijs zou ook helpen bij typische weerstandskwalen als griep, verkoudheid en hoest. En, altijd handig, steranijs draagt bij aan een frisse adem.
#Gember
Gember is je EHBO-kist in wortelvorm. Goed bij griep en verkoudheid, bij ontstekingen, misselijkheid en hoofdpijn. Pukkeltje? Een plakje gember erop schijnt wonderen te verrichten. Verkouden? Zodra de eerste nies zich aankondigt, is het tijd je eigen gemberbrouwsel (thee ) te maken.

LEES OOK!

MOOI HE??!
                               Wedgwood Vera Wang Jardin 
Breng een botanische sfeer naar je eettafel met het Wedgwood Vera Wang Jardin servies. Het witte porseleinen servies is voorzien van een mooie print met glanzende bloemen en takjes in goud en brons. Een echte eyecatcher op je eettafel! € 49,95 fonq
-
Wedgwood Vera Wang Jardin Serviesset 4-delig € 119,- fonq

We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel. 
Dankjewel :)

Populaire posts