Was jij je sportkleding op de juiste manier? -INTERIOR - EXTERIOR

Het is belangrijk om je sportkleding goed te wassen om het zo lang mogelijk fris en mooi te houden. Maar wat is de juiste manier om je zweetkloffie in de wasmachine te gooien? 

Fouten die wij vaak  maken bij het wassen van sportkleding:
#1. Je gebruikt (te) veel zeep
Als je te veel zeep gebruikt tijdens zo’n wasbeurt is de kans groot dat er bij het spoelen niet alle zeep wordt verwijderd. En achtergebleven zeep is een voedselbron voor bacteriën. Minder zeep is dus - hoe onlogisch het ook lijkt - in zo'n geval beter.

#2. Je gebruikt standaard wasverzachter- Als je je sportoutfit gaat wassen hoef je geen wasverzachter gebruiken. Dit middel kan de vezels in je kleding doen verstoppen, wat ervoor kan zorgen dat het water en normale wasmiddel de yogabroek, sportshirt etc., niet goed kan schoonmaken. Met als gevolg dat je zweetgeur blijft hangen - ook weer zo'n paradox. 
#3. Je wast op te hoge temperaturen-
Wanneer je op te hoge temperaturen wast is de kans aanwezig dat je outfit een stuk kleiner uitvalt dan eigenlijk de bedoeling was. Dit geldt trouwens ook voor drogen, doe dit op een zo laag mogelijke temperatuur of hang het (buiten) aan je wasrek - altijd beter.

#4. Je hebt je stinkende sportkleding niet eerst in een koud badje gelegd
Hoe vaak je het ook wast en toch blijft die vieze odeur hangen !! Probeer dan dit: leg je stinkende kleding een half uurtje in een badje met koud water en een half kopje (schoonmaak)azijn. Is het half uurtje voorbij? Spoel je kleding af en gooi de boel in de wasmachine.

#5. Je keert je kleding niet binnenstebuiten
Was je kleding binnenstebuiten /te keren - vooral je leggings, want de binnenkant van je sportkleding komt natuurlijk direct in contact met je huid. Door je kleding op deze manier in de wasmachine te gooien behoud je de kleuren ook het best.

owja ook heel goed om te weten..de opgefrommelde en bezwete kledingstukken is een walhalla voor bacteriën..dat weten wij nu wel immers toch? Dus gooi dan ook nooit je kledingstukken in een hoek met de hoop dat je ooit de was zal draaien. Kies er daarom voor om het in de tussentijd uit te hangen. Het liefst buiten zodat het lekker kan uitwaaien.
APART HE?!
Niarvi Whistling Waves Wallet /€ 99,-

- Luxe portemonnee met een prachtig design.
- Hoge kwaliteit rundleer.
- Handbeschilderd door artiesten.
- Hoge kwaliteit metalen rits rondom.
- Binnenvak met rits.
- Extra vak aan de achterkant met rits.
- Twee compartimenten.
- Acht kaartvakjes.
- Geleverd met katoenen Niarvi zakje en certificaat van echtheid.
- Formaat: 19 x 10 x 2 cm.


We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel. 

Populaire posts